Blendspace

Blendspace

Waarvoor gebruik je deze tool?

Blendspace is een tool die je in staat stelt om binnen vijf minuten de mooiste lessen te ontwikkelen. Zelfs wanneer je over een onderwerp nauwelijks tot niks weet. Je kunt het zien als een soort online interactieve Powerpoint. Je kunt binnen een paar keer klikken Youtube video’s toevoegen, foto’s vanaf je computer uploaden. Je kunt zelfs een quiz erin verwerken! Wanneer je les klaar is, kun je deze opslaan, en makkelijk delen met leerlingen en collega-docenten.

Een voorbeeld van het gebruik

Stel, je geeft een aardrijkskundeles over Spanje. Je wilt met een filmpje beginnen, waarna de leerlingen een quiz krijgen over de inhoud van het filmpje. Als verwerking wil je de leerlingen een teken- en vertaalopdracht meegeven. In Blendspace zoek je het juiste filmpje, type je de vragen in, en beschrijf je de opdrachten. Dit alles zet je in je presentatie, en klaar is je les. In plaats van lang zoeken op Google en vechten met Powerpoint, ben je nu in 5 à 10 minuten helemaal klaar!

Praktische tip

Wanneer je een account aanmaakt, zorg dan dat je je aanmeldt als ‘teacher’. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een klas aan te maken met je leerlingen door middel van een ‘class-code’. Wanneer je inlogt als student, kun je deze ‘class-code’ invoeren, en kun je de presentatie zelf doorlopen op je eigen divice.

Bijzonderheden

Op dit moment is er een app in ontwikkeling voor de iPad-browser (Safari, Chrome..)!
Deze beschrijving hebben wij als studenten samen gemaakt. Je kunt ons vinden op jufelsminorklm.weebly.com. Ook op twitter vind je ons: Els en Elise

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →