De Groepsplanversneller

De Groepsplanversneller

Het werken met groepsplannen stelt de leraar in staat om dagelijks de kwaliteit van het geboden onderwijs in de groep te verbeteren. Maar de administratieve kant daarvan kost de leraar vaak uren werk. De Groepsplanversneller is een webapplicatie die de leraar ontzorgt in deze (groeps)administratie. Alle administratieve handelingen die de leraar uitvoert binnen het opbrengst- danwel handelingsgericht werken kunnen met de Groepsplanversneller in enkele muisklikken gerealiseerd worden. Naast deze administratieve lastenverlichting zorgt de Groepsplanversneller ervoor dat de leraar het ‘hele’ kind blijft zien. Gedrag / sociaal-emotioneel leren én het cognitieve deel zijn daartoe in deze webapplicatie gecombineerd.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de tool

Het vullen van het groepsoverzicht voor een bepaald vakgebied is door de leraar in een mum van tijd geklaard. Op basis van dit groepsoverzicht worden de leerlingen automatisch in een van de drie (instructie)groepen geclusterd én staat het (basis)groepsplan, per periode, voor deze drie groepen ook al klaar. Zijn er enkele leerlingen die toch een individueel handelingsplan nodig hebben? Ook deze functionaliteit staat in de Groepsplanversneller gereed voor de leraar. Ten slotte kan de leraar, samen met de Intern begeleider, de verslaglegging van de groeps- en/of leerlingbespreking verwerken.

Kosten voor het gebruik van de tool

De Groepsplanversneller kost € 1,- (excl. BTW) per leerling per schooljaar.

Praktische tip

Groepsplannen worden gemaakt per leerjaar, maar zijn in beginsel altijd gebaseerd op een aantal specifieke keuzes en afspraken op schoolniveau. De Groepsplanversneller respecteert deze schoolkeuzes en -afspraken en is daarom door de school geheel zelfstandig in te richten én te beheren. Dit houdt wel in dat deze schoolkeuzes en -afspraken, voorafgaand aan het gebruik van de Groepsplanversneller, bekend dienen te zijn. Neem daarom ten minste het voorbereidingsdocument door. Dit document vind je hier.

Bijzonderheden

Gebruikers hebben aangegeven dat hun administratieve taakuitvoering met zo’n 75% gereduceerd is, dankzij het gebruik van de Groepsplanversneller. Vooral de eenvoud en het overzicht worden zeer positief beoordeeld.

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →