Nearpod

Nearpod

Nearpod kun je inzetten voor het betrekken en tussentijds toetsen van leerlingen. Je kunt een eigen presentatie (bijv. Powerpoint) importeren en voorzien van extra dia’s die interactie met de klas mogelijk maken: het aanbieden van korte toetsvragen, maar ook het pushen (rondsturen) van antwoorden van leerlingen naar de rest van de klas is mogelijk. Na afloop van de activiteit is een uitgebreide rapportage beschikbaar.

Voorbeeld gebruik

De verschillende interactiemogelijkheden met deze tool zijn goed toepasbaar in verschillende fasen van de les. De poll functie om tijdens de presentatie een discussie te voeren, de quiz functie om te controleren of leerlingen de uitleg begrepen hebben. Bij het betaalde abonnement is een de optie ‘huiswerk’ geactiveerd. Leerlingen doorlopen dan zelfstandig de presentatie. De antwoorden zijn door de docent te volgen/bekijken.

Praktische tip

De interactiemogelijkheid ‘tekenopdracht’ is erg geliefd bij leerlingen.

Bijzonderheden

Nearpod bestaat uit een App en een website. Het maken van de presentaties en het inkijken van de rapportages doe je via de site, het afnemen van de presentatie met de app.

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →