Padlet

Padlet

Waarvoor gebruik je deze tool

Padlet is een online prikbord. Je gebruikt het voor het verzamelen van informatie. Elke leerling kan zijn/haar opgezochte informatie op deze manier delen met de rest van de klas. Als docent heb je een goed overzicht van alle opgezochte informatie van de leerlingen.

Een voorbeeld van het gebruik

Je start een hoofdstuk met het onderwerp ‘Koning Willem V’. Je geeft dan de opdracht om een afbeelding te zoeken van Willen V en een korte biografie van hem op te schrijven. Iedereen plaatst vervolgens in Padlet een afbeelding van Willem V en een korte biografie. Op deze manier zet je alle leerlingen aan het werk en krijg je ook gelijk een mooi overzicht van allerlei verschillende portretten van de man en biografieën die elkaar mooi aanvullen.
Een ander voorbeeld: je kunt op Padlet ook een stelling plaatsen. Leerlingen die het met de stelling eens zijn zetten hun naam aan de linkerkant, leerlingen die het oneens zijn zetten hun naam aan de rechterkant.

Praktische tip

  • Maak voor elke klas een eigen link aan. Op die manier heb je een overzichtelijk geheel van alle prikborden die je hebt aangemaakt.
  • Je kan de achtergrond van een Padlet aanpassen. Op deze manier kun je Padlet voor heel veel doeleinden gebruiken.
  • Op een Padlet kun je afbeeldingen, tekst, filmpjes, liedjes en url’s plaatsen.

Bijzonderheden

Als je klaar bent met de opdracht, kan je het prikbord opslaan als een PDF bestand. Op deze manier kan je het werk heel makkelijk opslaan en delen met je leerlingen.

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →