Quizlet

Quizlet

Waarvoor gebruik je deze tool?

Quizlet.nl is een website waar je gemakkelijk zelf een quiz maakt en speelt. Bij deze tool zitten ook voorbeeldquizzen die je zo kunt gebruiken. De quiz kan klassikaal gemaakt worden maar ook individueel. Buiten quizzen kun je ook gebruikmaken van andere functies zoals het maken van stories, polls, vragenlijsten en gedichten.

Een voorbeeld van het gebruik

Je kunt Quizlet gebruiken als terugblik op de vorige les door middel van een zelfgemaakte quiz. Daarmee kun je de voorkennis van de kinderen bij een vakgebied testen. Kinderen kunnen ook zelf een quiz maken voor elkaar. Daarmee laat je kinderen zelf aan de slag gaan met informatie en ict. Naast het quizzen bestaat Quizlet ook uit een story waar je zelf verhalen kunt ontwerpen, uit polls waar je de mening van andere kunt toetsen en uit een gedeelte waar je zelf gedichten kunt ontwerpen.

Praktische tip

Je moet een account hebben om zelf een quiz te maken. Wanneer je een quiz wilt bekijken en invullen, heb je geen account nodig.

Bijzonderheden

Verwar Quizlet.nl niet met Quizlet.com. Quizlet.com is de Engelse versie en een heel ander programma.
Deze beschrijving hebben wij als studenten samen gemaakt. Je kunt ons vinden op  www.meesterbram.weebly.com en www.juffrouwsimone.weebly.com Ook op twitter vind je ons: Bram en Simone

← verder zoeken ga naar deze tool →
direct naar deze tool →