Aduis

Aduis

Aduis is een website die naast allerlei knutselideeën en werkbladen ook bouwpakketten aanbiedt. Daarnaast worden er in de knutselshop voor een schappelijke prijs materialen, bouwpakketten en gereedschap aangeboden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Om ideeën op te doen voor je les handvaardigheid of als instructie tijdens je les handvaardigheid (zie instructiefilmpjes). Als webshop om materialen te bestellen. Als database voor werkbladen voor verschillende vakgebieden en om ideeën op te doen voor een actueel thema in de klas.

Op de website is het onderdeel werkbladen enorm uitgebreid. Per vakgebied is er een splitsing gemaakt om het juiste werkblad te zoeken. In die vakgebieden is het werkblad altijd voorzien van onderwerp, leeftijdsindicatie, en beschrijving. Daarnaast geeft Aduis de mogelijkheid om te zoeken binnen de verschillende onderdelen van de website. Zo is er een video gedeelte waar je kunt zoeken naar knutselideeën die uitgelegd worden middels prachtige instructiefilmpjes.
Ook is er een knop waaronder thema’s beschreven worden die je een idee kunnen geven om een handvaardigheid opdracht in de klas uit te voeren, bijvoorbeeld in het kader van het WK of moederdag. De website is erg toegankelijk door de overzichtelijke indeling, waardoor je snel kunt vinden wat je zoekt.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Middels een instructiefilmpje kun je leerlingen individueel aan de slag laten gaan met een techniek opdracht. De materialen, bouwpakketten, gereedschappen en werkbladen zijn allemaal verkrijgbaar via Aduis.

Kosten voor het gebruik van de bron

De materialen die gebruikt worden in het instructie filmpje zijn betaald beschikbaar. Kosten verschillen per bouwpakket. De werkbladen zijn gratis, evenals de knutselideeën.

Praktische tip

Je kunt de materialen die in de filmpjes gebruikt worden vervangen door kosteloze materialen die op de materialen lijken. Gebruik de zoekfunctie van de website, het is namelijk een zeer gesorteerde en uitgebreide website.

Bijzonderheden

Bij alle materialen, werkbladen en ideeën staan uitgebreide beschrijvingen die direct aangeven waarvoor je deze kunt gebruiken.

In aanvulling op de 5000 knutselartikelen, omvat het assortiment meer dan 300 bouwpakketten die speciaal voor de handvaardigheidslessen op scholen ontworpen zijn. Deze bouwpakketten worden van het technisch ontwerp tot de hout- en metaalproductie en van de samenstelling tot het verpakken compleet in de Aduis werkplaats geproduceerd.

 

 

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →