App Store

App Store

Een app staat voor een applicatie: een programmaatje voor bijvoorbeeld op je iPad, iPhone of iPod. Op de iPad worden standaard apps meegeleverd voor foto’s, filmpjes, muziek presentaties, tekstverwerking en spreadsheets. In de App Store kun je daarnaast nog vele andere apps snel en veilig aanschaffen. Er is een enorme variatie in soorten apps. Zo zijn er handige apps met het laatste nieuws of digitale informatieve content, allerlei creatieve apps om in te tekenen, monteren of ontwerpen en educatieve apps om mee te spelen, leren of verkennen.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Vinden van leuke en toepasbare educatieve apps voor de schoolcontext. Zo kan een app veel ondersteuning bieden bij het automatiseren van leerstof. Ook bij de creatieve vakken  kunnen apps toegevoegde waarde hebben, bijvoorbeeld de vele apps waarin je muziek, filmpjes, foto’s en animaties kan maken.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Garageband!  Met deze muziek app kun je meteen aan de slag dankzij Touch-instrumenten en Smart-instrumenten. Je kunt tot wel 32 sporen opnemen, bewerken en mixen. En dat met een paar simpele vingerbewegingen.

Kosten voor het gebruik van de bron

In de App Store zijn zowel gratis als betaalde apps beschikbaar.

Praktische tip

Er is een aparte categorie voor onderwijsapps in de App Store. Daarnaast zijn er ook lijsten met de meest populaire apps en is het mogelijk om te sorteren op de beste waardering of prijs. Check ook eduapp.nl voor een uitgebreide database met educatieve apps, verzameld en beschreven door leraren en onderwijsspecialisten zelf.

Bijzonderheden

Er zijn ruim 75.000 apps voor het onderwijs in de App Store.

 

 

← verder zoeken ga naar deze bron →