Beter Ontleden

Beter Ontleden

Op de website BeterOntleden.nl kunnen leerlingen gratis digitaal oefenen met zinsontleden. Je leert al doende zowel redekundig als taalkundig ontleden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

De site kan aanvullend gebruikt worden op de methode of los ingezet worden om te oefenen met zinsontleden (redekundig en taalkundig ontleden). Leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan de slag.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Beterontleden.nl kan heel goed in een schoolomgeving gebruikt worden. U kunt dingen laten zien aan uw leerlingen (bijvoorbeeld via het digibord). Daarnaast kunt u uw leerlingen de geleerde onderdelen op school of thuis laten oefenen.

Kosten voor het gebruik van de bron

De bron is gratis voor individueel gebruik. U kunt er ook voor kiezen om een plusabonnement te nemen. Met een plusabonnement kunt u uw resultaten en vorderingen bijhouden en dus ook gerichter gaan oefenen. Ook hebt u bij het plus-abonnement toegang tot het spel Hussel.

Voor scholen en remedial teachers is er een pro-abonnement. Met dit abonnement heeft de leerkracht/begeleider inzicht in de oefeningen van de leerlingen. De kosten van het schoolabonnement bedragen één euro per oefenende leerling per schooljaar, exclusief BTW. Bij een plus- of pro-abonnement zijn er geen advertenties zichtbaar.

Praktische tip

Het is wellicht zinvol om Beterontleden.nl eerst uit te proberen via een gratis abonnement alvorens een schoolabonnement te nemen.

Bijzonderheden

Bij de ‘menu’-optie ‘Uitleg’ wordt uitgelegd wat ontleden is, op welke manieren je een zin kunt ontleden (het verschil tussen redekundig en taalkundig ontleden) en een overzicht van de verschillende benamingen. Als hier op wordt geklikt, worden de verschillende benamingen uitgebreid uitgelegd.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →