Beter Rekenen

Beter Rekenen

Beter Rekenen is een site met uitleg over allerlei verschillende onderdelen van rekenen. Je kunt de uitleg terug lezen en een dagelijkse test maken. Deze site is geschikt voor leerlingen en leraren. Als leraar kun je deze site gebruiken voor extra oefensommen voor de leerlingen of om een andere manier van uitleg te vinden. De theorie en dagelijkse testen zijn beschikbaar op verschillende niveaus. Niveau 1 is voor de basisschool leerlingen; niveau 2 is voor leerlingen van MBO 1,2 en 3 en VMBO. Eventueel kan niveau 2 ook gebruikt worden voor studenten met maatschappelijk functioneel niveau. Het hoogste en derde niveau is voor studenten van MBO4, HAVO en VWO. Op de site staat ook een verwijzing van BeterSpellen, waar leerlingen en leraren aan de slag kunnen met opdrachten rondom spellen van woorden en werkwoorden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Op de site Beter Rekenen kun je de theorie opzoeken over een rekensom die je niet begrijpt. Je zoekt het onderdeel op de site terug en je leest de tekst. Vervolgens kun je proberen je sommen opnieuw te maken. Je kunt de site gebruiken voordat je een proefwerk hebt om nog even extra te controleren wat je nog lastig vindt. De dagelijkse test kun je maken op één van de drie niveaus. Je kunt niet zelf beslissen welke onderdelen je graag getoetst zou willen hebben.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Dagelijks krijg je via de mail een melding voor het oefenen van rekenvragen. Je maakt vervolgens de test op de site. Na alle rekenvragen beantwoord te hebben, kun je hem na laten kijken en krijg je te zien welke vragen je goed of fout had en wat er fout aan je antwoorden was. Bij deze antwoorden staat ook welk onderdeel van het rekenonderwijs bij de vragen horen. Hier kun je op klikken om de theorie te herlezen, zodat je de volgende keer een dergelijke vraag correct kunt beantwoorden. De dagelijkse testen worden gemaakt met een willekeurige selectie, waardoor je ook vragen kunt tegenkomen die je heel makkelijk vindt of juist vragen die boven je kennis gaan waardoor je de kans loopt dat je de juiste antwoorden niet weet.

Praktische tip

Mogelijkheid tot melding voor de dagelijkse rekentest. Zo kun je je eigen kennis testen en zien waar de eventuele moeilijkheden nog zitten.

Bijzonderheden

Naast een testje maken en theorie opzoeken over de onderdelen van rekenen, kun je ook producten bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld een muismat over het metriek stelsel bestellen.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →