Beter Spellen

Beter Spellen

Beter Spellen is er om mensen te helpen met het oefenen van spelling. Zoals de site zelf zegt: een vriendelijke assistent met het juiste taalgevoel. Op de website kan iedereen die problemen heeft bij het dagelijkse spellen oefenen met de meest gemaakte fouten. Daarbij komen de regeltjes allemaal weer voorbij, die best simpel zijn als je ze weer weet! De oefeningen zijn er op verschillende niveaus: van het basisonderwijs tot vwo niveau, maar ook op  mbo niveau 1, 2, 3 en 4.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Beter Spellen is bedoeld om de eenvoudige spellingregels te trainen. Je kunt een dagelijkse test doen. Na het maken van deze test krijg je meteen te zien wat je goed en fout deed. Door de korte heldere uitleg ga je op den duur de logica zien, zodat je ook de rest van de dag betere keuzes maakt bij het spellen. Dit is een goede aanvulling op de automatische spellingscontrole.

Beter Spellen is inzetbaar in de klas of om extra te oefenen thuis. Ook buiten de context van een school is het natuurlijk een prettige website om je spellingvaardigheden bij te spijkeren.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Wanneer je je aanmeldt op de site, krijg je dagelijks een mail waarin staat dat er een nieuwe dagelijkse test beschikbaar is (wanneer je dit niet fijn vindt, kan dit uitgeschakeld worden). Als je dan inlogt, kun je klikken op de dagelijkse test. Je maakt de test en je ziet nadien meteen wat goed ging en wat fout ging. Ook kun je klikken op de uitleg over een specifiek onderdeel.

Praktische tip

Doe de dagelijkse test om zo je spelling bij te houden. Zoek een moment op de dag voor de korte test en je zult zien: je score gaat omhoog.

Twijfel je over een bepaald woord of een spellingsregel? Check de uitleg van de verschillende onderdelen op de website.

Bijzonderheden

Naast de dagelijkse test en de theorie die te vinden is, kun je ook producten bestellen. Zo heb je bijvoorbeeld een muismat met vernederlandste werkwoorden, ’t kofschip, computerwoorden, woorden met ei/ij. Er is ook een app voor op je mobiele telefoon of tablet. Deze is verkrijgbaar voor Apple en Android.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →