Biologie Plus

Biologie Plus

Biologie Plus helpt basisscholen met hun natuur-, wetenschaps- en techniekonderwijs. Deze bron levert lesmateriaal, maar ook complete programma’s om het natuuronderwijs op jouw school te verbeteren. Bovendien vind je op de site allerlei leuke weetjes en feitjes over natuur, wetenschap en techniek.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je gebruikt Biologie Plus als inspiratiebron voor je biologie-, techniek- of wetenschapslessen. Maar je gebruikt het ook om je onderwijs te verbeteren en om structureel goede natuurlessen te geven.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief om nieuws, lesideeën, praktische tips en achtergrondverhalen te ontvangen. Daarnaast kun je verschillende lespakketten bestellen, zoals de Biologie Plus Basisklapper of het spel Orgaantwister. In de Basisklapper vind je 56 lessen, met bijbehorende materialen, die allemaal onderdeel uitmaken van de doorlopende leerlijn biologie, wetenschap en techniek. Het educatieve spel Orgaantwister is ontwikkeld om meer over de plek en functie van organen te leren en daarom uitermate geschikt om in te zetten bij lessen over spijsvertering.

Biologie Plus organiseert verschillende trainingen voor docenten in het basisonderwijs. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een driedaagse NWT-training. Ook organiseert Biologie Plus jaarlijks de NWT Conferentie voor het basisonderwijs.

Kosten voor het gebruik van de bron

Het ontvangen van de tweewekelijkse nieuwsbrief is gratis.

De Basisklapper kun je bestellen voor 295 euro. Je krijgt dan bovendien jaarlijks nieuwe toevoegingen toegestuurd. Het spel Orgaantwister kost 85 euro.

Praktische tip

Je kunt via de site van Biologie Plus zoeken naar gratis lesmateriaal in het NME aanbod (Natuur- en Milieu-educatie).

Bijzonderheden

Met de hulp van Biologie Plus kun je van je school een Biologie Plus School maken. Je kiest dan voor biologie als de basis. Hoe je de Plus invult, bijvoorbeeld met techniek of met wetenschap, mag je als school zelf aangeven. Om een Plus School te worden, volg je als school een driejarig trainings- en ontwikkeltraject. Na het eerste jaar vindt er een voortgangsaudit plaats. Rond je die goed af, dan mag de school zich Biologie Plus School noemen. De Albertusschool in Loosbroek is de eerste Biologie Plus School in Nederland. CBS de Meander in Sauwerd, Groningen, is de tweede en Montessorischool de Triangel in Beuningen, Gelderland, is nummer drie. Bij het verwerven van de titel Biologie Plus School, hoort natuurlijk een feestelijke certificeringsdag.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →