Biologiepagina.nl

Biologiepagina.nl

Op deze site kunnen middelbare scholieren oefenen voor toetsen en examens van biologie. Ook vind je er informatie over verschillende biologieonderwerpen. Deze informatie komt terug in het jaar waarin de scholier zit. Op de site zijn veel animaties te vinden, zowel voor onder- als bovenbouw. De biologiebegrippen worden uitgebreid uitgelegd.

Er staan handleidingen op de site die beschrijven hoe je een natuurwetenschappelijk verslag moet schrijven in de onder- en bovenbouw. Verder is er nog een onderdeel waar tekenregels zijn genoteerd voor het maken van biologische tekeningen. En er staan linkjes op die doorverwijzen naar, bijvoorbeeld, de laatste biologienieuwtjes, suggesties voor je profielwerkstuk of examenbundels.

Samengevat volgens Biologiepagina: Het hoofddoel van Biologiepagina is het makkelijk toegankelijk maken van alle digitale bronnen voor elke leerling en docent van het vak biologie. U bent vrij te linken naar elk onderdeel van de website en om materialen op kleine schaal in uw klas te gebruiken (dit onder vermelding van © Biologiepagina.nl).

Waarvoor gebruik je deze bron?

Om examens of toetsen te oefenen voor middelbare scholieren.

Een voorbeeld voor het gebruik van deze bron

Wanneer middelbare scholieren willen oefenen voor een toets van het vak biologie, kunnen ze terecht op deze site. Verder kun je gemakkelijk informatie opzoeken over biologiebegrippen (bijvoorbeeld tijdens het maken van huiswerk).

Praktische tip

Oefen het biologieonderwerp waar je nog meer over wil weten.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →