Boox-alive

Boox-alive

Boox-alive biedt interactieve voorleesverhalen voor alle leeftijdscategorieën in de vorm van poëzie, jeugdromans, prentenboeken en klassieke stripverhalen.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Boox-alive is een non-profit platform ter leesbevordering dat uit pure taal- en beeldliefde werd geboren. Hierbinnen streven we naar een dynamische samenwerking met iedereen die zich aangetrokken voelt tot het idee achter Boox-alive.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

De verhalen zijn in te zetten bij de leesles op bijvoorbeeld het digibord of kinderen kunnen de verhalen zelfstandig bekijken of lezen via de website. Op de website is een overzicht te vinden van de nieuwste en meest populaire verhalen, daarnaast zijn de verhalen ook gerubriceerd in leeftijdscategorieën.

Praktische tip

Boox-alive beoogt content te co-creëren met beginnende illustrators, auteurs, stagiaires of andere creatieve mensen met ideeën over de bestaande content of met plannen voor nieuw werk dat aansluit op de idealistische insteek van Boox-alive. Via de website kunnen geïnteresseerden daarvoor contact opnemen.

Neem de tijd voor het bekijken van de site, door het gebruik van kwaliteitsafbeeldingen heb je met een trage internetverbinding soms lange laadtijd.

Bijzonderheden

Mythologie en de klassieke oudheid wordt voor de jeugd toegankelijk gemaakt. De eerste literaire (kinder)verhalensite  Boox-alive  heeft een primeur: de Latijnse strips uit de serie ANTIQUA SIGNA worden getoond in drie slideshows. Daarbij staat naast de originele Latijnse teksten de Nederlandse vertaling!

Boox-alive is een initiatief van Magda van Tilburg, bekend illustrator van kinder- en schoolboeken sinds 1984. Haar hele leven woont en werkt ze in Amsterdam.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →