CBS in de Klas

CBS in de Klas

CBS in de Klas is een initiatief van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze bron biedt specifiek CBS-materiaal aan dat direct bruikbaar is in de klas en dat past bij de lesprogramma’s. Tot nu toe is er materiaal beschikbaar voor maatschappijleer, economie, aardrijkskunde en wiskunde in het voortgezet onderwijs. Voor het basisonderwijs is er lesmateriaal voor rekenen en informatieverwerking.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je gebruikt CBS in de Klas om geschikt lesmateriaal te vinden bij bepaalde onderwerpen. CBS in de Klas heeft lespakketten rondom allerlei thema’s, zoals migratie, emancipatie en Europa. Op de site vind je onder meer gereedschappen, hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij een les rondom dat thema, zoals een visuele presentatie. Ook vind je er complete lespakketten, bijvoorbeeld over integratie, en lessen rondom actuele thema’s, zoals socialmediaverslaving of orgaandonatie.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

De gereedschappen kun je gebruiken als ondersteuning van je eigen les. Zo is er een mooie visual over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen in Nederland, die je kunt gebruiken bij lessen over emancipatie.

Praktische tip

Heb je suggesties voor lesmateriaal? Stuur dan een email naar onderwijssite@cbs.nl.

Bijzonderheden

Zoek je cijfers die niet op deze website staan? Kijk dan eens op www.cbs.nl of raadpleeg de CBS infoservice.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →