Centrum Mondiaal Onderwijs

Centrum Mondiaal Onderwijs

Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs maakt lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs over ontwikkelingssamenwerking en duurzame ontwikkeling, kinder- en mensenrechten, milieu, oorlog en vrede. Al het materiaal is gratis (online) te gebruiken. Veel materiaal is beschikbaar via een van de meer dan 20 verschillende digitale leeromgevingen met 10, 30, 40 of 60 verschillende online lesbrieven. Leerlingen kunnen gratis gebruik maken van informatiepakketten (er zijn 80 verschillende in pdf beschikbaar) voor een werkstuk of spreekbeurt.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Voor elke les die aansluit bij een van de vele thema’s die CMO aanbiedt. De lesbrieven bestaan uit teksten, afbeeldingen, filmpjes en handige tips voor een creatieve verwerking.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

VN-Arena bijvoorbeeld biedt drie leeromgevingen aan, apart voor groepen 7/8 van basisonderwijs, onderbouw en bovenbouw voortgezet onderwijs.  De VN-Arena voor de onderbouw van voortgezet onderwijs biedt lesmateriaal aan voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, economie en levensbeschouwing. De lesbrieven voor aardrijkskunde bevatten 10 basislessen en een afsluitende groepsopdracht, aansluitend bij de kerndoelen voor het vak en uit de algemene leerdoelen. Elke les wordt afgesloten met een creatieve opdracht. Docenten kunnen -na inloggen- ook een gratis docentenhandleiding gebruiken.

Praktische tip

U kunt ook zoeken naar een geschikt thema via de zoekmachine.

Bijzonderheden

Onderwijs is dé manier om jezelf en de wereld naar een hoger plan te tillen. Niet voor niks moeten van de VN alle kinderen naar school. Leerlingen leren om zelf na te denken, een oordeel te vormen en te handelen. CMO probeert docenten daarbij te ondersteunen en laat zich daarbij leiden door de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Earth Charter. Voor wat het waard is.  

 

← verder zoeken ga naar deze bron →