Databank Games

Databank Games

Databank Games is een unieke vindplaats van games voor alle vakken, in alle sectoren van het onderwijs. Games kunnen een grote meerwaarde hebben voor het onderwijs, omdat een game leerlingen laat ervaren – dát iets zo is, waarom dat zo is, hoe dat voelt. Bij een goede game wil elke leerling zijn of haar doel bereiken; zelfs als je daarvoor soms dingen moet doen die minder leuk zijn.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Docenten kunnen hier games voor hun lessen vinden. Ook biedt de site informatie over hoe je deze games effectief in kunt zetten. Ondanks de grote potentiële meerwaarde van games, worden ze toch minder in het onderwijs gebruikt dan je zou verwachten. Er zijn technische struikelblokken, niet iedereen is bekend met de mogelijkheden en het kost tijd om goede games te vinden. De Databank Games maakt het mogelijk om gemakkelijk en snel games te zoeken. Met een premium of schoolaccount, krijg je veel informatie over hoe de game in te zetten in het onderwijs.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Voorbeeld: een docent zoekt een game voor kritisch burgerschap. Omdat games vaak morele dilemma’s bevatten, zijn ze uitermate geschikt om leerlingen te laten ervaren dat dingen meestal niet zwart/wit zijn. In de Databank zoekt de docent dan op trefwoorden als kritisch burgerschap, kritisch redeneren en/of reflectie. Daarnaast kan hij nog andere criteria gebruiken, zoals doelgroep, soort game of benodigde tijd. De docent vindt de games die aan de zoektermen voldoen. Daarnaast krijgt hij een schat aan informatie die hij kan gebruiken voor de inzet ervan, zoals didactische tips, lesmateriaal, onderzoeksgegevens en ervaringsgegevens.

Kosten voor het gebruik van de bron

Het zoeken en vinden van games kan met een gratis account. Wil je ook didactische informatie bij de gevonden games, dan zijn er verschillende opties:

– Premium account (vinden games + alle didactische informatie): € 29,90 per jaar

– Schoolaccount (vinden games + alle didactische informatie, onbeperkt aantal docenten): € 299 per jaar

– Pay per Game (alle didactische informatie): € 2,50 per game

Prijzen zijn excl 21% BTW.

Praktische tip

Gebruik het forum van de Databank om informatie uit te wisselen. Ook kun je daar zien wie (bijvoorbeeld in jouw school) een bepaalde game nog meer gebruikt.

Bijzonderheden

Uniek aan de Databank Games is dat er niet alleen games in zijn opgenomen, maar ook een schat aan informatie daaromheen. Dat helpt je om de game effectief in te kunnen zetten in de les. Bovendien worden in de Databank alleen ‘goede’ games opgenomen. Daar hanteren we verschillende criteria voor, maar voorop staat: een goede game voegt daadwerkelijk iets toe en is niet alleen maar een ‘sausje’ om leren leuker te maken!

← verder zoeken ga naar deze bron →