De Digitale Topschool

De Digitale Topschool

De Digitale Topschool biedt passend onderwijs aan getalenteerde leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool die graag extra, uitdagende opdrachten willen maken.

Waarvoor gebruik je deze bron?

De Digitale Topschool is een aanvulling op de basisschool. De kinderen werken online, in de (plus)klas, aan extra, uitdagende opdrachten. Zij kunnen zelfstandig met de website werken door uit de lijst met opdrachten te kiezen. Elke opdracht is gecategoriseerd en heeft een voorproefje. Nadat een opdracht is gekozen wordt een leerling automatisch gekoppeld aan een mentor. Dit zijn vrijwilligers die zelf de voorloper van dit programma, de Top Toets, hebben doorlopen. Zij zijn nu veelal in het laatste jaar van de studie of net aan het werk. De leerlingen kunnen de hulp van de mentor inroepen en bij het inleveren kijkt de mentor het werk na. De groepsleraar monitort de voortgang maar hoeft in principe niets zelf te doen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Eva logt in op de website en kiest uit de lijst met opdrachten “Zij hebben de griep”. Dit is een theoretische opdracht over de ziekte influenza en de werking van vaccineren. De opdracht bestaat uit een PDF dat Eva downloadt naar de eigen computer. De gevraagde informatie is te vinden in de bibliotheek van school of door het zoeken op internet. Eva kan de uitwerking intypen op de website. Ze drukt op de knop Inleveren en de uitwerking komt bij de TOP-leraar. Zij keurt de opdracht goed. Eva kan weer een andere opdracht uitzoeken.

Kosten voor het gebruik van de bron

Betaald abonnement voor de school, tussen €80 (1-2 leerlingen) en €400 per jaar (onbeperkt aantal leerlingen).

Praktische tip

Scholen kunnen zich zonder verplichting aanmelden voor een proefabonnement en van de hele website gebruik maken. De restricties zijn dat het proefabonnement na 60 dagen afloopt en dat maximaal twee leerlingen kunnen worden ingeschreven. Het proefabonnement eindigt automatisch.

Bijzonderheden

Sommige TOP-leraren hebben ook opdrachten geschreven, vaak in hun eigen vakgebied, zoals medicijnen. De meeste TOP-leraren zijn al sinds de start bij De Digitale Topschool betrokken.

← verder zoeken ga naar deze bron →