Digipuzzle

Digipuzzle

In deze bron vind je allerlei handige en leuke educatieve spelletjes. De spelletjes zijn vooral geschikt voor de basisschool, maar je zult zien: ook jij raakt eraan verslaafd als je eenmaal begint! De spelletjes zijn eenvoudig in werking en daardoor erg geschikt om leerlingen zelfstandig te laten doen, in de les of thuis, als huiswerk.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je gebruikt de bron om leerlingen op een leuke manier te laten oefenen met de behandelde lesstof. Want zeg nou eerlijk, spelling is veel leuker als je het via Pacman kunt doen en rekenen wordt opeens spannend als er een heuse Reken Ninja bij komt kijken.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Zet de educatieve spelletjes in aan het eind van een les, om kinderen zelfstandig te laten oefenen. Ook kun je leerlingen als beloning een tijdje op de computer spelletjes laten doen, bijvoorbeeld aan het eind van de dag. De spelletjes zijn ook heel geschikt als extra oefenmateriaal, voor op school of thuis. Heeft een leerling moeite met breuken? Laat hem extra oefenen met bijvoorbeeld de breuken vergelijker of met een spelletje breuken memory. Op die manier is het geen straf om wat extra oefenwerk te moeten doen.

Praktische tip

Via de knop ‘Meer’ kom je bij een extra verzameling spellen, onder andere rondom biologie en geschiedenis.

Bijzonderheden

De maker van de site, Marcel, is begonnen met het ontwikkelen van educatieve spelletjes voor zijn eigen kinderen. Van het één kwam het ander, en zo ontstond de site Digipuzzle.net!

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →