Economie Marnixcollege

Economie Marnixcollege

Op de pagina van het van Economie van het Marnixcollege in Ede, vind je nieuws, actualiteiten, songs, filmfragmenten en leuke weetjes op het gebied van economie. ook vind je er lesuitwerkingen voor de bovenbouw van de HAVO en het VWO. De site is zowel geschikt voor docenten als voor leerlingen.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Als docent gebruik je deze site bij je lesvoorbereiding voor de lessen economie. Leerlingen kunnen de site gebruiken voor extra informatie, uitleg en links naar websites met oefeningen. Ook vind je er  leuke nieuwtjes die iets met economie te maken hebben.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Je zoekt als docent een leuke opdracht om het onderwerp overheidsinmenging in de vrije markt te bespreken. Op de site vind je een aflevering van Southpark, ‘Medicinal Fried Chicken’. Daarbij vind je een lesuitwerking over dit onderwerp met als voorbeeld KFC en de minder vrije markt van wiet.

Praktische tip

Gebruik de zoekfunctie om onderwerpen te vinden of klik op het juiste begrip in de begrippenwolk.

Bijzonderheden

Het weblog economie.marnixcollege.nl bestaat sinds 2012 en wordt bijgehouden en aangevuld door de docenten van deze school. De site is echter voor iedere economiedocent handig!

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →