GeoGebra

GeoGebra

GeoGebra is een website met wiskundesoftware voor alle niveaus van het onderwijs. Geometrie, algebra, spreadsheets, statistiek, grafieken tekenen en differentiaalrekenen – in GeoGebra wordt het allemaal samengebracht. Daarnaast is GeoGebra een snelgroeiende community met een actief forum, een weblog en zelfs GeoGebra evenementen, zoals de GeoGebra Global Gathering in oostenrijk.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je kunt GeoGebra gebruiken om rekenen en wiskunde te oefenen, maar ook om lessen te ontwerpen. Je vindt in GeoGebra allerlei oefeningen die je in de les kunt inzetten. Ook kun je je ervaringen natuurlijk delen in de community.

Geef een voorbeeld voor het gebruik van deze bron

Je bent bezig met de stelling van Pythagoras. Ga naar Materialen en vul ‘Pythagoras’ in bij het zoekvenster. Je krijgt dan een hoop oefeningen over Pythagoras, gerangschikt op relevantie, datum, titel of rating. Je kunt de bestanden downloaden, opslaan of embedden. Ook kun je de leeftijdscategorie verkleinen, om specifiek materiaal voor een bepaalde doelgroep te vinden.

Praktische tip

De bron is vooral geschikt voor de bovenbouw van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. Met deze bron moet je veel oefenen en ervaren, dan kom je vanzelf achter de werking.

Bijzonderheden

Er staan inmiddels 182866 gratis, interactieve bestanden op GeoGebra. Schrikt dat aantal je af, lees dan voor gebruik even de handleiding.

GeoGebra wordt naar eigen zeggen door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt en de producten zijn in allerlei talen beschikbaar. De gebruikerstaal van de site is Engels.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →