Google Art Project

Google Art Project

Met Google Art Project kun je virtueel kunstwerken en musea bekijken over de hele wereld. De website is gratis te gebruiken en vraagt geen inloggevens van een nieuwe bezoeker. Bij het openen van de website zie je meteen allerlei schilderijen van verschillende kunstenaars. Met deze bron kun je een digitale rondleiding krijgen door een van de vele musea in de wereld. Er is een directe link naar Google Maps waardoor de mogelijkheid ontstaat om de locatie van het kunstwerk direct weer te geven. Bij een aantal kunstenaars verschijnt er een mannetje waar je op kunt klikken. Doet je dit, dan beland je in een digitale rondreis door het museum of de galerij. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in het Witte Huis. Op de plattegrond zie je dan  precies je je op dat moment bevindt.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Deze bron is uitermate geschikt voor lessen over geschiedenis en dan in het bijzonder kunstgeschiedenis, omdat je de mogelijkheid hebt om de musea online te bekijken. Er is een mogelijkheid om zelf collecties en exposities samen te stellen, maar ook om je eigen rondleiding te maken. Daarbij is het mogelijk om zelf teksten toe te voegen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Tijdens een les kunstgeschiedenis kun je via deze bron meteen tot visuele beelden komen, door een rondleiding te volgen door de galerij of het museum waar het kunstwerk zich bevindt.

Je kunt zoeken op kunstenaar, maar ook op collectie of kunstwerken. Hierdoor is het gebruiksvriendelijk en makkelijk hanteerbaar. Doordat het makkelijk te navigeren is kunnen leerlingen ook zelf op onderzoek gaan naar hun favoriete kunstvormen en daar gelijk de achtergrondinformatie bij opzoeken

Praktische tip

Je kunt via Google.com zoeken naar een kunstenaar of kunstwerk. Vervolgens kies je voor Google Art Project. Je ziet dan meteen of je een rondleiding kunt krijgen. Ook vind je hier de kunstwerken van deze kunstenaar die Google tot zijn beschikking heeft.

Bijzonderheden

In totaal bevat de database nu meer dan 35.000 kunstwerken van 180 musea uit 40 landen.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →