Groen Kennisnet

Groen Kennisnet

Groen Kennisnet is een dienst van alle Groene onderwijsinstellingen in Nederland, en wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken. Groen Kennisnet verzamelt kennisbronnen en onderwijsmateriaal op het gebied van Voedsel en Groen in Nederland en maakt deze waar mogelijk publiek beschikbaar via het webportaal www.groenkennisnet.nl en via een uitgebreid pakket webservices. Groen Kennisnet bevat een half miljoen bronnen: vakbladartikelen, video’s, onderzoeksrapporten, dossiers, websites, leermiddelen en toetsen. De kennis die Groen Kennisnet biedt, is afkomstig uit verschillende collecties. Ze is ondergebracht in vijf hoofdthema’s: Leefomgeving, Voeding, Plant, Dier en Economie. Elk hoofdthema heeft meerdere subthema’s.  De kennisbronnen zijn in Groen Kennisnet gemakkelijk vindbaar via een geavanceerde zoekmachine.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Deze kennisbronnen kunnen worden gebruikt  als achtergrondinformatie en in lessen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Voor een les(voorbereiding) over bijvoorbeeld voedselverspilling, dierenwelzijn, megastallen of bijen kunnen de Groen Kennisnet Dossiers geraadpleegd worden. Themadossiers geven een kort overzicht met uitleg en achtergronden over een specifiek onderwerp. Vaste elementen in een dossier zijn een definitie, kernpublicaties en meer informatie. In Project dossiers wordt informatie en resultaten, zoals leermiddelen en documenten, uit projecten bij elkaar gezet.  Groen Kennisnet heeft op dit moment 120 dossiers.

Groen Onderwijsportaal op Groen Kennisnet biedt leermiddelen voor alle vakrichtingen in het groene onderwijs (vmbo-mbo-hbo). Van kant- en-klare toetsen tot streaming video’s, van praktijkkaarten tot digitale bronnen. Een deel van die leermiddelen is ook geschikt voor basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Kosten voor het gebruik van de bron

Alle digitale kennisbronnen van Groen Kennisnet zijn gratis beschikbaar, uitgezonderd een deel van de leermiddelen in het Onderwijsportaal. Deze zijn via een betaald schoolabonnement beschikbaar. Meer informatie via servicedesk@groenkennisnet.nl.

Praktische tip

Vind specifieke kennisbronnen via de themapagina’s van Groen Kennisnet of gebruik de Groen Kennisnet Zoekbox om in meerdere kenniscollecties tegelijkertijd te zoeken.

Ga naar het Groen Kennisnet kanaal op YouTube en bekijk de hulpvideo’s voor het gebruik van Groen Kennisnet.

Kijk eens in de Beeldenbank ziekten, plagen & onkruiden van Groen Kennisnet op databank.groenkennisnet.nl

Bijzonderheden

Groen Kennisnet is ook als app voor iOS beschikbaar (gratis te downloaden via iTunes).

← verder zoeken ga naar deze bron →