Histoforum

Histoforum

Histoforum is een website voor het schoolvak geschiedenis en staatsinrichting in Nederland en Vlaanderen. De site biedt vakinformatie, lesmateriaal, toetsmateriaal, een digitaal magazine en tweewekelijks een nieuwsbrief.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je gebruikt Histoforum om inspiratie op te doen voor je geschiedenislessen, of om materiaal te vinden om deze lessen op een verantwoorde manier in te vullen. Verder vind je er uitgebreide vakinformatie, bijvoorbeeld over de eindtermen en andere richtlijnen voor het geschiedenisonderwijs. Ook kun je je abonneren op het Histoforum Magazine, een digitaal magazine met artikelen en columns van en voor docenten geschiedenis. Iedereen die zich op de één of andere manier met het geschiedenisonderwijs bezighoudt, kan deze bron goed gebruiken.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Je bent bezig met de prehistorie. Op Histoforum vind je een hoop lesmateriaal passend bij deze periode. Je kunt zoeken op periode (prehistorie) of op tijdvak (1). Zo kom je terecht  bij een verzameling opdrachten, Powerpoint-presentaties en educatieve filmpjes.

Praktische tip

Het les- en toetsmateriaal op Histoforum is heel duidelijk en netjes geordend per periode of tijdvak, wat het zoeken naar materiaal gemakkelijk maakt.
Naast het geordende lesmateriaal per periode of tijdvak, kun je ook links vinden naar ‘Lesmateriaal van anderen’, geordend op doelgroep.
Al het materiaal op Histoforum mag door docenten kosteloos gebruikt worden, maar let op: commercieel gebruik is strikt verboden!

Bijzonderheden

Op Histoforum is veel meer te vinden dan ‘slechts’ lesmateriaal. Er is veel aandacht voor de didactiek en de ontwikkeling van het vak. Het Histoforum Magazine wil bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan het vertalen van onderzoeksresultaten naar het geschiedenisonderwijs. Ook vind je, onder het kopje Digitale didactiek, informatie over ict en didactiek, over films in het klaslokaal en over de elektronische leeromgeving.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →