iBookstore

iBookstore

In de iBookstore vinden leerlingen en studenten Multi-Touch-boeken. Dit zijn mooi  vormgegeven interactieve boeken vol foto’s, diagrammen en video’s. Leerlingen en studenten kunnen 3D-objecten laten draaien of bij een toetsvraag het juiste antwoord in beeld zien verschijnen. Om een bladzijde om te slaan, hoeven ze alleen maar hun vinger onderaan over het display te laten glijden. Eenvoudig kunnen ze tekst markeren, notities maken, tekst opzoeken en definities terugvinden in het woordenboek. En als alle boeken op de iPad staan, hebben ze die altijd bij zich.

Waarvoor gebruik je deze bron?

In de iBookstore is veel, goed en mooi educatief materiaal te vinden. Op school is het goed in te zetten om leerlingen op een interactieve en aantrekkelijke wijze aan het lezen en leren te krijgen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Een voorbeeld van een prachtig iBooks-studieboek is E.O. Wilson’s Life on Earth. Het is speciaal ontworpen voor de iPad en bevat vele interactieve diagrammen, foto’s, video’s en meer. Deze nieuwe vorm van lezen geeft een hele nieuwe dimensie aan het leren en past daarmee ook goed bij de manier waarop leerlingen tegenwoordig graag leren.

Kosten voor het gebruik van de bron

Er zijn zowel gratis en betaalde iBooks beschikbaar. Betaalde iBooks zijn verkrijgbaar met iTunes tegoed.

Praktische tip

Er is een aparte onderwijs- en studieboeken categorie in de iBookstore.

Bijzonderheden

iBooks zijn zowel op de iPad, de iPod touch, de iPhone als op de Mac te  lezen.

De iBook Store bevat wereldwijd al meer dan  twee miljoen boeken, veel hiervan zijn helemaal gratis!

← verder zoeken ga naar deze bron →