ICT-idee

ICT-idee

Op het weblog ICT-idee worden web 2.0 toepassingen onder de aandacht gebracht die geschikt zijn voor gebruik in de les. Alle toepassingen, geschikt voor docenten en/of leerlingen, zijn voorzien van een korte toelichting, een stap voor stap handleiding en waar mogelijk van een demo-filmpje, een lestoepassing en een voorbeeld.
Door de aanwezigheid van een pagina waarop de toepassingen naar toepassingsgebied zijn gerubriceerd, en één waarop ze in alfabetische volgorde zijn opgenomen is het eenvoudig een geschikte toepassing te vinden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Om op de hoogte te blijven van en zicht te krijgen op veelgebruikte web 2.0 toepassingen en handreikingen om daarmee aan de slag te gaan. Op zoek naar een toepassing waarmee je educatieve oefeningen kunt maken? Op de pagina “Rubricering” tref je in de rubriek “Ontwerpen en gebruiken van educatieve oefeningen” vele geschikte toepassingen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Stel je wilt met behulp van technologische toepassingen zorgen voor meer interactie in de klas door bijvoorbeeld te stemmen. Zoek simpelweg op het trefwoord ‘stemmen’ en er verschijnt meteen een aantal toepassingen dat dit mogelijk maakt. Er staat ook uitgelegd wat het precies allemaal kan en hoe je het kan klaarzetten en gebruiken in de les.

Praktische tip

Ken je de naam van een lestoepassing, maar weet je het internetadres van die toepassing niet meer of weet je niet meer hoe die werkt, dan biedt ICT-idee mogelijk de oplossing.  ICT-idee is in de eerste plaats bedoeld voor de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het basisonderwijs, maar in veel gevallen ook bruikbaar in andere leerjaren en zelfs in het bedrijfsleven.

Bijzonderheden

Op 12 juni 2012 werd ICT-idee op initiatief van Lente in het Onderwijs vereerd met een onderwijzigerbadge.

← verder zoeken ga naar deze bron →