Internationalisering.nl

Internationalisering.nl

Via de website Internationalisering.nl kom je terecht op de pagina’s van de EP-Nuffic Academy: een initiatief dat trainingen en cursussen organiseert voor iedereen die meer wil leren over internationalisering in het onderwijs. In een steeds verder globaliserende samenleving wordt mondiaal onderwijs onmisbaar. De EP-Nuffic Academy wil leraren en leerlingen voorbereiden op de samenleving van de toekomst, waarin internationale samenwerking in mondiaal perspectief steeds belangrijk zal worden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Internationalisering is voor veel scholen een speerpunt. Met de hulp van deze bron kom je meer te weten over internationalisering in het onderwijs. Ook vind je er kant-en-klare onderwijsmodules: uitgebreide en uitgewerkte stappenplannen om in jouw klas(sen) aan de slag te kunnen met internationalisering. De EP-Nuffic Academy biedt modules voor basisonderwijs, middelbaar onderwijs, MBO, hoger onderwijs en profielscholen. Alle modules zijn gratis toegankelijk, je hoeft je alleen te registreren. En, als je helemaal enthousiast geworden bent of juist niet goed weet hoe je moet beginnen, kun je deelnemen aan één van de vele cursussen op dit gebied.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Je vindt in deze bron bijvoorbeeld een onderwijsmodule over wereldburgerschap. Daarin wordt het theme wereldburgerschap van alle kanten bekeken en doe je ideeën op om het thema in jou klas te behandelen. Zo ontwikkel je zelf een plan voor internationalisering.

Om een internationaliseringsprofessional te worden, kun je ook deelnemen aan een cursus over eTwinning. Ook worden er cursussen over tweetalig onderwijs aangeboden.

Praktische tip

De EP-Nuffic Academy biedt ook trainingen op maat aan. Samen met een professional van de organisatie stel je een trainingsprogramma samen. Een bestaande training wordt aangepast aan jouw situatie, of er wordt een geheel nieuw programma ontwikkeld.

Bijzonderheden

De EP-Nuffic Academy wordt op 22 maart 2016 officieel gelanceerd. Daarvoor heette het internationaliseringsprogramma Line. De EP-Nuffic Academy is een initiatief van EP-Nuffic, het expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs.

← verder zoeken ga naar deze bron →