KlasCement

KlasCement

Klascement is een databank met een veelheid aan leermiddelen die je meteen in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken. Je wordt als leerkracht  gestimuleerd om nieuwe ideeën op te doen en te gebruiken die passen bij het onderwijs van de 21e eeuw.  Door kennis te delen met elkaar en ondersteuning te krijgen van elkaar, kun je leerlingen op een didactisch verantwoorde wijze de 21st century skills zich eigen laten maken. Je ziet de motivatie van de leerlingen vergroten, waardoor jij als leerkracht ook weer geïnspireerd wordt om nieuwe, uitdagende  toepassingen in te zetten. De zoekfunctie van de website is gedetailleerd zodat je gericht kunt zoeken en snel iets vindt.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Klascement is vooral geschikt om kennis en ervaringen te delen, inspiratie op te doen en leerkrachten te stimuleren om hun onderwijs vorm te geven in de sterk veranderende onderwijscontext van de 21ste eeuw

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Appsakee is één van de projecten van Klascement waarin je allerlei informatie kan vinden over het vinden en inzetten van educatieve apps.

Zo zijn er allerlei blogs over te lezen maar je kan nieuwe apps zoeken op de site. Door eerst zelf de apps uit te proberen op de tablet kan je zelf de mogelijkheden  en gebruiksvriendelijkheid onderzoeken en ontdekken. Je kan ook zelf bijdragen door geschikte apps te beschrijven voor het document ‘tips en apps voor in de klas’, dat elke zes weken naar de leerkrachten rond emaild wordt.

Praktische tip

KlasCement wordt vakkundig onderhouden door ervaren onderwijsgevenden uit verschillende vakgebieden. KlasCement streeft ernaar de gemodereerde leermiddelen (open of niet) volgens internationale standaarden op te nemen in de databank en goed vindbaar te maken voor de gebruiker.

Gebruikers en aanbieders van leermiddelen kunnen in dit professioneel beheerd digitaal netwerk leermiddelen delen. KlasCement verbindt die onderwijsbetrokkenen en geeft hen de mogelijkheid tot onderlinge contacten dankzij persoonlijke profielen. Als actieve deelnemer kan je dus een belangrijke bijdrage leveren aan de ambities van dit netwerk.

Bijzonderheden

De website KlasCement heeft een divers aanbod zoals leermiddelen, een kalender met activiteiten, een forum en allerlei projecten. Je kunt kiezen uit het Nederlandse of het Belgische onderwijssysteem. De site is zowel in het Nederlands of in het Engels beschikbaar. Je kunt gemakkelijk je tips of ervaringen toevoegen en via het forum elkaar helpen.  Gebruikers en aanbieders van leermiddelen kunnen in dit professioneel beheerd digitaal netwerk leermiddelen delen. KlasCement verbindt die onderwijsbetrokkenen en geeft hen de mogelijkheid tot onderlinge contacten dankzij persoonlijke profielen. Aanmelden is gratis.

← verder zoeken ga naar deze bron →