Klasse TV

Klasse TV

KlasseTV is een overzichtelijke internetportal met digitaal lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. Het lesmateriaal van KlasseTV is afgestemd op het lesprogramma van de grote educatieve uitgeverijen (Zwijsen, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff, Malmberg en Kwintessens).

Waarvoor gebruik je deze bron

Met KlasseTV is het eenvoudig om lessen leuker en leerzamer maken. Op KlasseTV zijn educatieve videoclips te vinden die aansluiten op de in het basisonderwijs gebruikte lesmethoden. De clips zijn gerangschikt per methode, groep, hoofdstuk en les. Ook heeft KlasseTV een makkelijk bruikbare zoekmachine. Daarnaast zijn er via KlasseTV ook lespakketten en lesmaterialen te vinden.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Wanneer je een les wereldoriëntatie aan het voorbereiden bent, kun je op KlasseTV heel eenvoudig aansluitend (beeld)materiaal vinden. Omdat het onder andere per methode gemetadateerd is, heb je altijd de beschikking over een bij de les passend filmpje.

Kosten voor het gebruik van de bron

Een school betaalt €0,19 per leerling per maand (m.u.v. de maand augustus) en eenmalige inschrijfkosten van €39,50. Bedragen zijn excl BTW. Voor stichtingen is staffelkorting mogelijk.

Via KlasseTV wordt ook materiaal van Teleblik aangeboden. Voor het verkrijgen van toegang tot dit materiaal is aparte toegang tot Teleblik nodig.

Praktische tip

Iedere leerkracht kan een eigen, persoonlijke startpagina aanmaken. Zo kun je heel gemakkelijk lesvoorbereidingen klaarzetten, de methodes die gebruikt worden staan overzichtelijk bij elkaar en je kunt gemakkelijk favorieten bewaren en terugvinden.

Bijzonderheden

De filmpjes duren gemiddeld 3 à 4 minuten. KlasseTV kan klassikaal worden gebruikt, maar is ook prima gedifferentieerd in te zetten door kinderen individueel of in groepjes te laten kijken. KlasseTV bevat ook actuele lessen, inhoud die aansluit bij onderwerpen die nu aan de orde zijn. KlasseTV is partner van Teachers Channel, de website voor onderwijsprofessionals die zich willen blijven ontwikkelen.

KlasseTV brengt maandelijks een nieuwsbrief uit.

← verder zoeken ga naar deze bron →