I-Learn

I-Learn

I-Learn.nu is een platform met lesmateriaal voor het vak economie, speciaal gericht op het VMBO. Het platform is ontwikkeld door Diederik van Stempvoort, docent economie in IJsselstein. De website, maar ook Facebook en Twitter gebruikt hij om leerlingen en docenten economie snel en gemakkelijk informatie voor het vak economie te laten vinden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je kunt I-Learn.nu gebruiken om presentaties, filmpjes, puzzels, plaatjes, opdrachten, braintrainers, samenvattingen en tools te vinden voor in de klas.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Als je als docent de methode PINCODE van Noordhoff gebruikt, kun je via deze site direct een video vinden die bij een specifieke paragraaf uit deze methode hoort. Ook vind je op de site een aantal handige tools, zoals een online stopwatch, die je in de les kunt inzetten.
Leerlingen kunnen de site gebruiken als platform voor vragen. Ze kunnen daarvoor een bericht plaatsen op de Facebook-pagina.

Kosten voor het gebruik van de bron

Het gebruik van de site is gratis. De Prezi’s die horen bij de lessen zijn tegen een betaling van 50 euro per jaar beschikbaar.

Praktische tip

De informatie op de site is ingedeeld per leerjaar en niveau; bijvoorbeeld 2TL of 3KBL. Kijk goed rond op de site, sommige onderdelen (2TL) zijn minder volledig dan andere (4TL).

Bijzonderheden

Op de site vind je meer dan 200 videolinks, geselecteerd bij de onderwerpen die in de verschillende leerjaren van het VMBO aan bod komen.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →