LearnScreen

LearnScreen

LearnScreen is een schoolmediatheek voor het digitale bord en biedt het onderwijs kortweg een online systeem waarin men allerlei digitale materialen eenvoudig toegankelijk kan maken voor het hele team. Thema’s en onderwerpen zijn overzichtelijk weergegeven en dus snel te vinden. Er zijn per onderwerp veel handige links naar tools op deze site te vinden zoals het metriek stelsel, breuken, landmeten, video, animaties, en kaarten van Nederland. Alles gebeurt in één scherm waardoor leerkrachten snel het overzicht kunnen hebben en het gebruiksvriendelijk is.  Ook minder vaardige leerkrachten zullen zonder uitleg met deze schoolmediatheek kunnen werken. Het gebruik van LearnScreen bespaart tijd en kan leerkrachten inspireren om het bord intensiever te gaan gebruiken.

Waarvoor gebruik je deze bron?

LearnScreen beoogt een meerwaarde aan het onderwijs te geven door digitale materialen aan te bieden die lessen kunnen verrijken. Met deze mediatheek kan iedere leerkracht gebruik gaan maken van al die interessante,  interactieve mogelijkheden, die het digibord te bieden heeft.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Voor LearnScreen is inloggen eenmaal per werkdag nodig. Daarna volgt het startscherm. U krijgt rechts op het scherm enige uitleg en de thema’s zijn direct aanklikbaar. Na het aanklikken van een thema verschijnt direct de bijbehorende lijst met onderwerpen. De schoolplaat nodig van de moord op Willem van Oranje? Kies geschiedenis en klik op het onderwerp. De plaat verschijnt op het bord. De video nodig over aardbevingen? Kies aardrijkskunde en klik op het onderwerp. Zoeken via materiaal (toepassing) kan ook. De afbeelding nodig van David en Goliath? Klik op afbeelding en kies de letter “D” en klik op het onderwerp.

Kosten voor het gebruik van deze bron

Het basisbedrag is € 75 per jaar per school met verschillende kortingsmodellen (bij aanmelding eenmalig startbedrag van € 50).

Praktische tip

Door de unieke formule beheert het team de inhoud van de schoolmediatheek. Deze past zich volledig aan bij de eigen school. Naast het navigeren op vakken en onderwerpen kan je ook sorteren op niveau, daarbij kan er natuurlijk ook gericht worden gezocht op trefwoord.

Bijzonderheden

Thuis kunt u, indien gewenst, het nodige voorbereiden. Stel u hebt de volgende dag bij de kleuters het prentenboek van Kasper de Timmerman nodig. U controleert thuis of deze in LearnScreen staat. Mocht dit nu niet zo zijn dan kunt u dit prentenboek thuis opzoeken op internet en via “link toevoegen” in LearnScreen plaatsen. Zo hebt u de volgende dag direct toegang tot dit prentenboek.

← verder zoeken ga naar deze bron →