LeerLeuk

LeerLeuk

Op deze website worden allerlei oefeningen aangeboden voor rekenen, taal en wereldorientatie. Allerlei onderdelen van die vakgebieden komen aan bod, zoals hoofdrekenen en zinsontleding. Voordat de oefeningen beginnen, krijg je eerst uitleg bij de opdrachten. Daarna kun je de oefeningen maken, waarbij je direct kunt kijken of je het goed hebt gedaan. Wanneer het antwoord niet klopt, komt er ook te staan waarom je het niet goed hebt gedaan. Tussendoor (bijvoorbeeld wanneer er een nieuw onderdeel aan bod komt) krijg je korte informatiestukjes te lezen.

Tijdens een oefening worden er allerlei soorten vragen gesteld. Zo wordt er gebruik gemaakt van meerkeuzevragen, maar kinderen moeten soms ook antwoorden met elkaar verbinden. Daarnaast worden er open vragen gesteld tijdens de oefening. Wanneer je alle vragen hebt beantwoord, krijg je te zien of je voor dit onderdeel geslaagd bent. De vragen voor dit onderdeel veranderen niet, dus je kunt het eigenlijk maar één keer oefenen. Wanneer je de oefening al lang niet meer hebt gemaakt, kun je nog eens oefenen.

De site is vooral gericht op groep 8-niveau, zodat die kinderen zich kunnen voorbereiden op de CITO-toets. Kinderen die geen CITO-toets hebben, kunnen wel gebruik maken van deze site. Hij is aan te raden voor de bovenbouw van het primair onderwijs.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Deze website is vooral bedoeld om thuis de stof nog wat extra te oefenen. De kinderen kunnen deze site ook gebruiken, wanneer ze klaar zijn met hun werk. Zo kunnen ze de stof ook weer wat extra oefenen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Zoals beschreven is de site vooral bedoeld als voorbereiding op de CITO-toets. Wanneer je een toets over de Romeinen hebt in groep 6, kun je deze site ook prima gebruiken. De stof oefen je door de vragen te beantwoorden en zo kijk je of je de stof al beheerst. Het is dus heel specifiek per vakgebied inzetbaar.

Praktische tip

Als leerkracht kun je tijdens je lessen sommige oefeningen samen met de kinderen maken, ze kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag

Bijzonderheden

Leerleuk is een initiatief van Joost Joosten.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →