Mediahoekje

Mediahoekje

In België is het nieuwe leerplan Mediaopvoeding van kracht in het basisonderwijs. Dit leerplan is een aanzet om (sociale) media te integreren binnen alle leerdomeinen. Maar media hanteren betekent ook de gevaren ervan kennen. Het mediahoekje wil leerlingen van (voornamelijk) de basisschool, hun ouders en de leerkrachten interessante websites over dit onderwerp aanbieden waarmee ze educatief aan de slag kunnen.

Ook zijn er verschillende naslagwerken verzameld die gratis te downloaden zijn. De website wordt voortdurend aangevuld met tips en links.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Het Mediahoekje biedt educatieve websites aan leerlingen van het basisonderwijs aan, en aan hun ouders en leerkrachten. Het Mediahoekje sluit aan bij het leerplan Mediaopvoeding en bestaat inhoudelijk uit onderstaande onderdelen:

  • Onze mediamaatschappij (bron: leerplan mediaopvoeding Katholiek Basisonderwijs),
  • Edulinks voor leerlingen,
  • Edulinks voor leerkrachten,
  • Edulinks voor ouders,
  • Brochures.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

De educatieve websites ondersteunen leerkrachten, leerlingen en ouders bij het gebruik van media en kunnen gebruikt worden als lesvoorbereiding, als lesstof of als achtergrondinformatie over mediagebruik.

Praktische tip

De websites zijn voor iedereen toegankelijk en bovendien gratis.

Bijzonderheden

Het mediahoekje biedt een schat aan informatie voor al wie betrokken is bij het basisonderwijs. We leven in een mediamieke wereld die steeds maar verandert. Het mediahoekje zal daardoor steeds verder inhoud krijgen en up to date blijven.

← verder zoeken ga naar deze bron →