Mediaukkies

Mediaukkies

De allerkleinsten weten hun weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Dreumesen, peuters en kleuters swipen zo naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar, mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Deze website geeft voorlichting aan ouders maar is ook prima geschikt voor leerkrachten in de onderbouw van het primair onderwijs.

Voorbeelden van het gebruik van deze bron

Onder het kopje “Tips” staan tips met betrekking tot apps, televisieprogramma’s, games en boekjes voor jonge kinderen. Ook staan daar tips voor mediaopvoeding en online veligheid.
Niet voor ouders maar voor professionalis zijn bijvoorbeeld de “Toolbox mediaopvoeding”en het “MediaGroeiBoekje” maar ook informatie over ouderavonden rondom dit thema.

Praktische tip voor het gebruik van deze bron

Mediawijzer heeft “MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding” gelanceerd. Dit model is ontwikkeld door verschillende Nederlandse experts in mediaopvoeding en is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

De website is een initiatief van onder andere Mediawijzer.nl, stichting Beeld en Geluid, ECP, Kennisnet, NPO en Koninklijke Bibliotheek.

 

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →