Meester Henks overzicht

Meester Henks overzicht

Meester Henk was leerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs. Voor allerlei lessen en onderwerpen heeft hij Yurls-pagina’s gemaakt, die door iedere basisschoolleerkracht gebruikt kunnen worden voor informatie in woord en beeld. Ook zijn er allerlei oefeningen en quizsites te vinden. Meester Henk heeft inmiddels meer dan 25 Yurls-pagina’s gemaakt, onder meer over indianen, wereldsteden, virtueel geocachen en pesten.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Je gebruikt te Yurls-pagina’s om informatie te zoeken en te vinden over een bepaald onderwerp, of om leerlingen zelf naar informatie over dat onderwerp te laten zoeken. Ook vind je er lesmateriaal, oefeningen en filmpjes die je direct kunt inzetten of kunt integreren in je les.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Je wilt met je klas gaan geocachen: via vragen en de daarbij behorende antwoorden, zoek je een plek op aarde waar een virtuele cache te vinden is, een digitale verstopplaats. Je gebruikt daarbij de Yurls-pagina Virtueel geocachen en kiest een thema uit dat geschikt is voor jouw doelgroep, bijvoorbeeld vliegtuigen. Onder het kopje vliegtuigen vind je dan een reeks vragen, met bijbehorende bronnen, die de leerlingen in groepjes kunnen oplossen. De antwoorden op de vragen leiden via cijfers naar de coördinaten van een plaats op aarde, die de leerlingen via Google Earth kunnen opzoeken. Bij die plaats hoort vervolgens een eindopdracht. De oplossing op de eindopdracht kunnen de leerlingen insturen naar Meester Henk. Misschien worden ze wel vermeld op de site!

Praktische tip

De site van Meester Henk is dus een verwijspagina naar vele andere deelsites. Neem de tijd om ze goed door te kijken!

Bijzonderheden

Meester Henk heeft ook een aantal Yurls-pagina’s met lesvoorbereidingen gemaakt, zoals de pagina Lessen en de Dit was het nieuws pagina.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →