Meester Michael

Meester Michael

Meester Michael is een site met hulpmiddelen voor leerlingen en docenten. De site bestaat uit 3 onderdelen, leerlingen, leerkrachten en digibord. Bij het onderdeel voor leerlingen vind je leuke en vooral leerzame oefeningen. Het zijn veel educatieve spelletjes waarmee de leerlingen op school, maar ook thuis oefenen met rekenen, taal, topo en nog veel meer. Bij het onderdeel leerkrachten vind je snel leuke lesideeën, tips, werkbladen en oefeningen. Ook voor IB-ers en RT-ers staan er dingen op. Een voorbeeld is ook ParnasSys. Op de site kun je de meeste methodetoetsen importeren en gebruiken in ParnasSys.

Bij het onderdeel digibord vind je veel bruikbare lessen en ideeën voor op het digitale schoolbord. Erg leuk zijn de filmpjes van Teleblik en Beeldbank. Deze heb ik keurig gesorteerd op methode, groep, hoofdstuk en les.  Ook staan er heel erg veel digitale prentenboeken. Geweldig voor op het digibord!

Waarvoor gebruik je deze bron?

De materialen op meestermichael.nl zijn inzetbaar als ondersteuning bij de les maar ook te gebruiken om kinderen zelfstandig mee aan het werk te zetten. Doordat de website gemakkelijk is te navigeren vind je snel de materialen die passen bij jouw actuele thema of onderwijsinhoud.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Gebruik je in groep 7 bij geschiedenis bijvoorbeeld ‘Wijzer door de tijd’, dan vind je op de site voor elke les een kort filmpje (ongeveer 5 minuten) dat je op het digibord kunt laten zien. Je klikt gewoon bij groep 7 op bijvoorbeeld hoofdstuk 4,  les 2 en het filmpje start. Hierdoor wordt je les nog leuker en boeiender en zal de stof voor de kinderen veel duidelijker zijn.

Praktische tip

Er staan vele thema’s als lente, winter, moederdag en pasen op de website. Binnen deze thema’s is allerlei bruikbaar digitaal leermateriaal te vinden. Handig dus om eens doorheen te bladeren!

Bijzonderheden

Vind je het leuk om elke maand GRATIS een nieuwsbrief te ontvangen die vol staat met tips naar leuke, interessante en actuele websites? Klik op meestermichael.nl rechts bovenaan op ‘nieuwsbrief’ en meld je aan.

← verder zoeken ga naar deze bron →