Mijn Kind Online

Mijn Kind Online

Mijn Kind Online is een online kenniscentrum voor jeugd en (digitale) media. Sinds februari 2014 maakt het onderdeel uit van stichting Kennisnet en is het gevestigd in Zoetermeer. De organisatie heeft als doel dat alle kinderen media in kunnen zetten voor de eigen ontwikkeling, het eigen welzijn en dat van anderen. Om dit te bereiken, houden ze zich bezig met de volgende taken:

– Onderzoek doen naar hoe jeugd tussen de 2 en 18 jaar omgaat met nieuwe media en ouders hierover adviseren.

– Hulp bieden aan professionals (gratis), altijd vanuit het perspectief en belang van de kinderen.

– Stimuleren van de kwaliteit van digitale media voor kinderen.

– Kinderen stimuleren uit te blinken via sociale media.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Op de site vind je verschillende publicaties zoals boeken, brochures, lesmateriaal, onderzoeksrapporten en video’s. Deze kun je filteren op onderwerp zoals sociale media, mediawijsheid, apps, gaming, mobiel, seks en internet en cyberpesten. Al het materiaal is gecategoriseerd op leeftijd, van 0-6 jaar, 7-12 jaar of 13-18 jaar.

Geef een voorbeeld van het gebruik van de bron

Zoek je bijvoorbeeld lesmateriaal om het gebruik van sociale media in de klas bespreekbaar te maken? Onder het tablad ‘lesmateriaal’ vind je dan lessen als ‘Whatshappy’ en ‘Instagrap’, die je helpen om chatten en het delen van foto’s te bespreken. Bij de lessen vind je ook materiaal voor in de klas, zoals een invulposter.

Praktische tip

Maak goed gebruik van de filters, om het overzicht te bewaren. De site bevat namelijk een grote verzameling van publicaties.

Bijzonderheden

Mochten er voor je gevoel dingen op de site missen, dan word je doorverwezen naar een andere site, waar je je  vraag kunt stellen.
Mijn Kind Online onderzoekt en publiceert, maar geeft recentelijk geen ouderavonden en workshops meer. Ook voor deze aspecten vind je tips op de site.

 

 

← verder zoeken ga naar deze bron →