Muiswerk Compleet

Muiswerk Compleet

Kun je bij al je leerlingen per minuut bijhouden wie welke fout maakt? Kun je de leerlingen met problemen op de juiste manier helpen en tegelijkertijd de snelle leerlingen genoeg uitdaging bieden? Kom je elke dag een paar uur tekort? Voor leerkrachten die deze vragen stellen, heeft Muiswerk programma’s ontwikkeld die kunnen helpen bij het aanpakken van deze vraagstukken. Muiswerk Compleet is dan ook een compleet pakket met slimme online oefenprogramma’s voor taal en rekenen voor alle groepen van de basisschool.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Muiswerk Compleet bestaat uit digitale taal- en rekenprogramma’s, die voor elke leerling uitzoeken wat hij al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens krijgt iedere leerling een persoonlijk oefenprogramma waar hij zelfstandig aan werkt, met duidelijke uitleg, zinnige feedback en een onbeperkte hoeveelheid oefenmateriaal.De programma’s kunnen naast de gebruikte methode ingezet worden, of gebruikt worden in plaats van de methode.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Leerlingen werken zelfstandig aan taal en aan rekenen en ieder werkt op zijn eigen niveau. Het programma bevat de uitleg en het oefenmateriaal en het reageert ook op alles wat de leerling doet. Leerlingen kunnen zo ook thuis gewoon doorwerken.

Kosten voor het gebruik van de bron

De kosten voor Muiswerk Compleet zijn afhankelijk van de grootte van de basisschool. Het eerste jaar kan er gratis gewerkt worden.

Praktische tip

Sommige leerlingen gaan snel door bepaalde stof heen, terwijl andere leerlingen veel tijd nodig hebben. Geef dus niet iedereen dezelfde hoeveelheid tijd om aan de computer te oefenen,maar kijk naar de behoefte van de leerling!

Bijzonderheden

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme computerprogramma’s voor het onderwijs. Inmiddels gebruiken ruim 3300 scholen en instellingen Muiswerkprogramma’s, van de kleuterschool tot aan het hbo en van penitentiaire inrichtingen tot aan de politie-academie. Het Muiswerk Compleet pakket bevat wel veertig verschillende lesmodules.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →