Muiswerk Online

Muiswerk Online

Muiswerk Online is een verzamelnaam voor de slimme, online taal- en rekenprogramma’s van Muiswerk Educatief. De programma’s helpen docenten om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. Ze zoeken voor elke leerling uit wat hij al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens krijgt iedere leerling een persoonlijk oefenprogramma waar hij zelfstandig aan werkt, met duidelijke uitleg, zinnige feedback en een onbeperkte hoeveelheid oefenmateriaal.

Waarvoor gebruik je deze bron?

In het onderwijs praten we vaak over differentiatie. Elke docent weet dat dat heel moeilijk is met een volle klas. Met Muiswerk worden leerlingen vooruit geholpen in taal en rekenen. Zij werken thuis en op school aan hun eigen oefenprogramma, online. Docenten houden de voortgang bij en geven elke leerling de individuele aandacht die hij nodig heeft. De programma’s kunnen naast de gebruikte methode ingezet worden, of gebruikt worden in plaats van de methode.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Leerlingen maken aan het begin van de brugklas een test op niveau 1F. Muiswerk Online analyseert op welke gebieden de leerling het niveau nog niet beheerst en zet de juiste oefenmodules klaar om naar dat niveau toe te werken. Dit kan zowel voor rekenen (op niveau 1F, 2F, 3F) als voor Nederlands (niveau 1F, 2F, 3F en 4F).

Ander voorbeeld: je vertelt de leerlingen in welke module zij moeten gaan werken. De leerlingen werken zelfstandig aan Nederlands of aan rekenen en ieder werkt op zijn eigen niveau. Het programma bevat de uitleg en het oefenmateriaal en het reageert op alles wat de leerling doet. Leerlingen kunnen zo ook thuis gewoon doorwerken.

Kosten voor het gebruik van de bron

De kosten voor Muiswerk Online zijn afhankelijk van het aantal leerlingen dat de programma’s gaat gebruiken en van het aantal programma’s dat elke leerling gebruikt. Prijsinformatie is te vinden op de site.

Praktische tip

Sommige leerlingen gaan snel door bepaalde stof heen, terwijl andere leerlingen veel tijd nodig hebben. Geef dus niet iedereen dezelfde hoeveelheid tijd om aan de computer te oefenen, maar kijk naar de behoefte van de leerling!

Geef leerlingen een gerichte opdracht. Zeg niet: “Ga maar Muiswerken”, maar vertel waarom ze Muiswerk gaan gebruiken en wat ze daarmee kunnen bereiken. Geef een opdracht in de vorm van de inzet (werk elke week minstens een half uur aan rekenen in Muiswerk) of in de vorm van niveau (zorg dat je de module Basis Werkwoordspelling met een resultaat van 80% afrondt).

Leerlingen hebben thuis meer tijd en vaak mooiere computers, laptops en verbindingen dan op school. Gebruik dit gegeven en geef Muiswerk gerust als huiswerk mee.

Bijzonderheden

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme online programma’s voor het onderwijs. Inmiddels gebruiken ruim 3300 scholen en instellingen Muiswerkprogramma’s, van de kleuterschool tot aan het hbo en van penitentiaire inrichtingen tot aan de politie-academie.

← verder zoeken ga naar deze bron →