Netwijs

Netwijs

Netwijs.nl is dé portal voor het basisonderwijs waarop je een grote hoeveelheid digitaal leer- en speelmateriaal kunt vinden. Het materiaal is individueel of klassikaal te gebruiken op pc, laptop, tablet of digitaal schoolbord. Als leerkracht kun je het lesmateriaal naar eigen wens aanpassen en/of aanvullen. Ook kunnen leerlingen individueel met het materiaal aan de slag, als extra oefening of verdieping.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Als leerkracht kun je Netwijs.nl gebruiken om uitgewerkte lessen te vinden, voor extra oefeningen of om zelf digitaal lesmateriaal te maken. Zo vind je op de site maar liefst 435 direct toe te passen digitale lessen wereldoriëntatie, gebaseerd op de kerndoelen. Ook vind je er 300 digitale spellingoefeningen, gebaseerd op de Cito-categorieën. Netwijs kun je, als je een abonnement hebt, zowel thuis als op school gebruiken.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

In onderstaande video wordt een voorbeeld gegeven van het gebruik van Netwijs.

Kosten voor het gebruik van de bron

Een schoolaccount voor Netwijs kost €299,- per jaar.

Praktische tip

Op deze portal bevindt zich een kindvriendelijke zoekmachine. Daarnaast kun je de begeleiding individueel aanpassen. De leerlingen hebben allemaal een eigen werkruimte waar de leerkracht voor iedere leerling apart lessen op kan zetten die hij of zij moet maken. Zo bied je de stof op niveau aan.

Bijzonderheden

Deze portal sluit aan op de krant KIDSWEEK. Elke week staat hierin een ander thema centraal, waarbij de leerlingen via Netwijs opdrachten kunnen maken.

← verder zoeken ga naar deze bron →