Podium voor Onderwijs

Podium voor Onderwijs

Podium voor Onderwijs is een databank met online lesmateriaal voor het PO en VO. Dit gratis les materiaal is er in de vakgebieden aardrijkskunde, biologie, techniek, geschiedenis, maatschappij, levensbeschouwing en economie. Podium voor Onderwijs biedt zowel lesmateriaal rond maatschappelijke en actuele thema’s, maar ook lesmateriaal voor concrete onderwerpen uit de reguliere lesstof. Door het gebruik van het online lesmateriaal kunnen onderwerpen interessanter gemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld met filmpjes of quizzen op zowel het digibord als op interactieve educatieve websites.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Podium voor Onderwijs ontwikkelt al ruim 20 jaar educatief materiaal voor het onderwijs. Van online lesmateriaal tot games en apps, van voorschoolse educatie tot mbo. Meestal gaat het om maatschappelijke en actuele thema’s. Altijd sluit het materiaal nauw aan op het curriculum, methodes en kerndoelen. Het materiaal is flexibel inzetbaar, zodat docenten er makkelijk mee aan de slag kunnen. Van één lesuur tot een volledige projectweek. Naast het lesmateriaal worden er ook excursies en gastlessen aangeboden.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Een onderwerp uit de reguliere lesstof kan aantrekkelijker of uitdagender gemaakt worden door middel van het online lesmateriaal wat aangeboden wordt op Podium voor Onderwijs. Met de filter-optie kan het thema, onderwijsniveau en type lesmateriaal kan aangegeven worden en Podium voor Onderwijs geeft dan de beschikbare projecten. Zo krijg je een overzicht van het beschikbare online lesmateriaal wat er voor deze specifieke les beschikbaar is. Dit kunnen digitale animaties, filmpjes, concrete voorbeelden of het actualiseren van het onderwerp zijn. Een specifiek onderwerp of thema kan op een interactieve manier in de reguliere lesstof verwerkt worden. Vervolgens kunnen de leerlingen individueel een game spelen over dit onderwerp om te oefenen.

Praktische tip

De website heeft verschillende zoek en filter functies. Er kan een onderwijsniveau of thema gekozen worden om gemakkelijk het gewenste lesmateriaal te vinden.

Bijzonderheden

Actuele en maatschappelijke onderwerpen worden op een objectieve manier belicht.

← verder zoeken ga naar deze bron →