Promethean Planet

Promethean Planet

[quote Activ Board People]: “Als je door de deur van het ACTIVklaslokaal stapt, gaat er een wereld voor je open. Je vindt er Promethean Planet, de online community die leerkrachten met collega’s en de wereld verbindt.”

Op de Planet vind je samenwerkingsverbanden, training, ondersteuning en nog veel meer. Met al bijna 2 miljoen onderwijsspecialisten neem je deel aan het grootste platform voor interactieve schoolborden. Je vindt hier online trainingen, resources, lesmateriaal, tips en trucs en updates voor de software. Het enige dat je hoeft te doen, is je aanmelden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Opzoeken (maken, bewerken en delen) van meer dan 94.000 verschillende bronnen (lessen, collecties, middelen, spellen, projecten, quizzen, enz) ingedeeld in leeftijdscategorieën van 4 t/m 18+ jaar op alle mogelijke vakgebieden.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Je wilt in groep 7 een les geven over Scandinavië. Via de zoekopdracht en filters bij het tabje ‘bronnen’ kun je snel kijken of hier een bron bij te vinden is. In dit geval is er een les (Geobas, hoofdstuk 2, fjorden). Indien je dit geschikt vindt, kun je de les downloaden en hem direct gebruiken, of eerst aanpassen aan je eigen wensen, waarna je hem weer kunt delen – want dat is de kracht van de community.

Praktische tip

Mocht je nog vragen hebben, dan is er een goed forum, waar je terecht kunt met vragen, ideeën, of om doorheen te bladeren om kennis op te doen. Ook is er technische ondersteuning en een Kennisbank. Via de Engelse website kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief die je ook op de hoogte houdt van nieuwe pakketten met afbeeldingen, enz. Die zijn daar ook allemaal te downloaden.

Bijzonderheden

[quote Activ Board People]: ” Vanaf nu kun je op Promothean Planet meer bestandstypes delen dan alleen flipcharts en resource pakketten. Bestanden zoals lesplannen, hand-outs en presentaties kun je nu up- en downloaden in verschillende formaten. Dit komt doordat Planet aangepast is voor een breed scala aan bestandsformaten, onder meer voor Microsoft ® Word ® documenten, Microsoft ® PowerPoint ®-presentaties en Adobe PDF-bestanden. Met een slim zoekfilter blijven de tienduizenden bronnen overzichtelijk.”

 

← verder zoeken ga naar deze bron →