Rekeneniseenmakkie

Rekeneniseenmakkie

Gratis website met onder andere een gedeelte voor leerlingen die moeite hebben met rekenen of wiskunde. Ze kunnen tips vinden voor het leren van rekenen, informatie en oefenmogelijkheden vinden op de aanbevolen websites en vragen stellen. Er is ook een gedeelte voor leraren en rekencoördinatoren, volop tips en tools voor de implementatie van gedegen rekenonderwijs.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Leerlingen kunnen Rekeneniseenmakkie gebruiken om (nog) beter te leren rekenen, of voor als ze een vraag hebben over een specifiek onderwerp rond rekenen of wiskunde. Leraren vinden veel informatie over hoe zij kwalitatief goed rekenonderwijs kunnen geven op de pagina ‘Onderwijs’.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Leraren of rekencoördinatoren die het rekenen stevig op de kaart willen zetten, door de hele school heen, kunnen gebruik maken van de informatie op Rekeneniseenmakkie. Behalve inzicht in de rekenontwikkeling van kinderen en de leerlijn rekenen, leer je bijvoorbeeld over de introductie van nieuwe rekenconcepten in de klas, de Singapore methode en het remediëren van zwakke rekenaars.

Praktische tip

Laat leerlingen op ‘Dit kan ik al!’ aanvinken welke rekenleerdoelen ze beheersen en gebruik deze leerlijn als basis voor de inhoud van de rekenlessen.

Bijzonderheden

Onder ‘Het fundament’ vind je een test voor jonge leerlingen waarmee je kunt achterhalen welke logisch-mathematische bouwstenen (nodig voor het leren rekenen) zij in hun denken geïntegreerd hebben. Als alle bouwstenen van het fundament gelegd zijn, is een leerling toe aan leren rekenen.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →