Rekentuin

Rekentuin

Rekentuin is een adaptieve webapplicatie voor het oefenen en meten van rekenvaardigheden. Deze webapplicatie van Oefenweb maakt gebruik van een innovatieve adaptieve technologie, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam, waarmee de oefenstof precies wordt afgestemd op het niveau van elke individuele leerling. Hierdoor maakt iedere leerling, zowel zwakke als goede leerlingen, altijd het merendeel van de opgaven goed.

Daarnaast biedt het leerkrachten gedetailleerde informatie over de ontwikkeling van leerlingen ten opzichte van leeftijdsgenoten en hun sterke en zwakke punten. Op basis van deze informatie kunnen leerkrachten hun instructie beter afstemmen op individueel en groepsniveau.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Als additioneel oefenprogramma naast een methode zodat iedereen spelenderwijs rekenen kan oefenen op het eigen niveau.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Op dit moment maken er ruim 1000 basisscholen gebruik van Rekentuin. De meeste scholen zetten het programma in als additioneel oefenprogramma voor alle leerlingen. Het is uiteraard ook mogelijk om het als remedierend programma in te zetten of juist voor de goede leerlingen om ze extra uitdaging te bieden. Er is tevens een groep scholen die Rekentuin gebruikt als onderdeel van Math van Exova. Op de Steve JobsScholen van O4NT wordt Rekentuin ook gebruikt.

Kosten van het gebruik van de bron

De kosten hangen af van het aantal licenties dat je bestelt. Je kunt het aantal licenties zelf bepalen. Ouders (particulieren) kunnen het ook aanschaffen. De prijs per licentie loopt van 3,30 tot 2,10 per licentie voor 12 maanden. Bij iedere bestelling betaal je altijd een vast basisbedrag, dit is €25,- bij een eerste bestelling of verlenging en €10,- bij een bijbestelling. Hier vindt u een rekenhulp en de staffel.

Praktische tip

Het programma bevat de functionaliteit: spelinstellingen. Hier kun je per kind of per klas aangeven welke rekenspellen ze moeten oefenen, welke ze mogen oefenen en welke je eruit laat. Zo kun je het programma volledig aan jouw wensen laten voldoen. In de blog op de websites van Rekentuin en Oefenweb staan ook geregeld tips voor gebruikers.

Bijzonderheden

Rekentuin is al door meerdere onafhankelijke partijen gerecenseerd. Op de website van Rekentuin vind je een overzicht van deze artikelen en recensies:

Ten slotte is het goed om te vermelden dat de Rekentuin is ontstaan vanuit een onderzoeksproject aan de Universiteit van Amsterdam. Nog steeds wordt alle data die wordt verzameld met Rekentuin anoniem gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →