RoboMindAcademy

RoboMindAcademy

RoboMind Academy is een online e-learning omgeving bedoeld als een eerste introductie tot automatisering en programmeren waarvoor geen voorkennis nodig is. RoboMind Academy traint Computational Thinking: een essentiële vaardigheid voor de 21ste eeuw. Door een robot te programmeren kan iedereen leren over logica, automatisering en techniek. RoboMind is een effectieve en motiverende introductie die overal ter wereld wordt gebruikt.

Met de lessen in de online omgeving kan je direct aan de slag, zowel thuis als op school. De heldere leerdoelen en beschrijvingen bij de cursussen vertellen precies welke vaardigheden je kunt verwerven met een cursus. Een virtuele mentor valideert oplossingen, helpt met problemen en leidt leerlingen door de lessen waarmee zo gevalideerde Computational Thinking diploma’s gehaald kunnen worden.

Voor de docent is alles aanwezig om de klas binnen enkele minuten aan de slag te kunnen gaan. Er is geen voorkennis nodig en ook geen extra cursussen of boeken. De docent wordt verder ondersteund met inzicht in de goede antwoorden en overzicht over de voortgang van de klas met een real-time dashboard. Zo is snel te zien of er misschien leerlingen zijn die wat extra aandacht nodig hebben.

De online omgeving werkt om elk apparaat met een moderne browser, dus zowel op desktop computers, tablets en smart boards. Bijvoorbeeld op de Android, iPad, iPhone en Windows tablet of smartphone. Oplossingen van leerlingen worden verder opgeslagen in de Cloud zodat ze overal verder kunnen gaan waar ze gebleven zijn.

Waarvoor gebruik je deze bron?

RoboMind Academy wordt gebruikt als een eerste introductie van automatisering en programmeren waarvoor geen voorkennis nodig is. RoboMind Academy traint Computational Thinking: een essentiële vaardigheid voor de 21ste eeuw.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Een leerling zonder voorkennis begint bijvoorbeeld met de Basis 1 cursus die 7 lessen van zo’n 1-1.5 uur omvat. Iedere les begint met een korte multimedia presentatie over wat robots zoal doen en betekenen in de maatschappij. Ook wordt hier kort iets uitgelegd over de programmeer instructies die we gaan gebruiken en waarom dit nuttig zou kunnen zijn. Dit onderdeel duurt maximaal 15-20 minuten en kan zowel klassikaal (bijvoorbeeld op het digitale schoolbord, Opties: Toon volledig scherm) als zelfstandig doorlopen worden. Vervolgens krijgen de leerlingen opdrachten die ze de virtuele robot ‘Robo’ moeten laten uitvoeren. Het is de bedoeling dat leerlingen de opdrachten zelfstandig uitvoeren.

Kosten voor het gebruik van de bron

Er zijn zowel gratis als betaalde cursussen. Toegang tot alle cursussen kost €5 per leerling per jaar. Een docenten account waarmee de voortgang van alle leerlingen te volgen is kost €100 per account per jaar.

Praktische tip

Je kunt overal waar je een internet verbinding hebt verder gaan waar je gebleven was. Verder zijn er ook meer dan 100 kaartjes in de ‘Kaartenbak’, waar de docent zelf opdrachten bij kan verzinnen. Presentaties en quizzen zijn heel geschikt om samen met de klas op het digibord te doen. Tenslotte is er ook een toernooi of competitie mogelijkheid waarmee de oplossingen van leerlingen naast elkaar op het digibord afgespeeld kunnen worden. Zo kan iedereen zien wie de slimste, snelste, leukste oplossing heeft verzonnen voor een bepaalde opgave.

Bijzonderheden

RoboMind wordt gebruikt in meer dan 150 landen en spreekt 27 talen. Je kunt de opdrachten bijvoorbeeld ook in het Engels, Duits, Frans, …, Chinees oplossen en van rechts naar links schrijven in bijvoorbeeld het Arabisch. RoboMind herkent zelf automatisch de taal. Verder is er ook een desktop versie van RoboMind waarmee je programma’s direct op een Lego NXT robot of Arduino Sparki robot kunt laden. Met de desktop versie kun je ook zelf kaarten en opdrachten maken.

← verder zoeken ga naar deze bron →