SamSam wereldgodsdiensten

SamSam wereldgodsdiensten

Deze website van het tijdschrift SamSam bevat leermateriaal over verschillende godsdiensten. Natuurlijk zijn de grote vijf godsdiensten ook vertegenwoordigd. Voor elk van de godsdiensten is een website vormgegeven waarin allerlei informatie over de specifieke godsdienst op een aantrekkelijke en bondige manier wordt aangeboden.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Het opdoen van kennis over verschillende godsdiensten.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Een leerling kan voor een project, spreekbeurt of werkstuk een godsdienst uitkiezen op de site. Vervolgens kan hij zelfstandig de website verkennen en zo kennis opdoen over die godsdienst. Er is natuurlijk van alles te lezen over bijvoorbeeld de geschiedenis en het ontstaan van de godsdienst maar de website bevat ook veel foto’s en afbeeldingen, animaties van religieuze verhalen, een aantal interactieve elementen en hulpmiddelen om tot een fraai werkstuk te komen.

Praktische tip

De website biedt ook een digitale en geprinte versie van een werkblad waarmee je de kinderen zou kunnen laten oefenen of toetsen. Per godsdienst is er ook een soort digitale speurtocht beschikbaar waarmee de kinderen op speelse wijze kennis kunnen maken met de godsdienst. Natuurlijk zijn er ook punten te verdienen! Daarbij heeft elke godsdienst een moeilijke woordenlijst waar alle lastige termen nog eens goed uitgelegd staan.

Bijzonderheden

De website heeft ook een erg handig docentengedeelte met allerlei lesideeën en praktische tips rond deze wereldgodsdiensten.

← verder zoeken ga naar deze bron →