Sciencespace

Sciencespace

Sciencespace.nl is een bètabrede site voor de onderbouw van het VO. Zowel docenten als leerlingen vinden hier artikelen, proefjes en opdrachten. De volgende onderwerpen worden behandeld: heelal, krachten & beweging, leven & natuur, het allerkleinste, stoffen & reacties, aarde, weer & klimaat, technologie en getallen. Sciencespace.nl heeft ook een vraagbaak waar je zelf vragen kunt stellen, maar ook gefilterd kan worden op al eerder gestelde vragen.

Waarvoor gebruik je deze bron

Op Sciencespace.nl vindt men allerhande informatie. Hoe komt bijvoorbeeld vuurwerk aan zijn kleur? Is de aarde rond? Hoe stevig is een ei? Met deze leuke onderwerpen, wordt de les een stuk aantrekkelijker. De artikelen kunnen in de reguliere lesstof verwerkt worden. Elk artikel verduidelijkt het onderwerp ook met meerdere afbeeldingen. Hoe stevig een ei is, kan met een proef zelf uitgevoerd worden door de leerlingen. Sciencespace.nl biedt zowel een tekst als uitleg over de proef, als een video waarin dit gedemonstreerd wordt.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

De reguliere lesstof kan worden uitgebreid met artikelen van Sciencespace.nl. Er kan informatie uit de artikelen gehaald worden voor in de les, maar de artikelen bevatten ook afbeeldingen die voor veel verduidelijking kunnen zorgen. Veel artikelen bieden gerelateerde proefjes aan over dit bepaalde onderwerp. Bijvoorbeeld als de les gaat over de invalshoeken van het licht in je ogen. Er zou dan eerst gebruik gemaakt kunnen worden van de theorie en afbeeldingen uit de artikelen, vervolgd door een proefje over deze lichtinval.  Met een proefje als zelf een loep maken, kan de verkregen kennis uit de les gelijk worden toegepast in de praktijk.  Door de theorie gelijk te toepassen in de praktijk, wordt de lesstof sneller begrepen en langer onthouden.

Praktische tip

Sciencespace.nl maakt deel uit van een netwerk van sites op het gebied van natuur- en scheikunde: Natuurkunde.nl, Mijnscheikunde.nl en Exactwatjezoekt.nl

Bijzonderheden

In de vraagbaak kunnen leerlingen vragen stellen die vaak binnen 48 uur worden beantwoord.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →