Slimleren

Slimleren

Slimeren is een digitaal oefenprogramma voor zowel thuis als in de klas. De site bevat lesstof voor de vakken wiskunde, Nederlands, Engels en rekenen. Slimleren biedt uitleg, videocolleges en interactieve oefensystemen met talloze oefeningen over allerlei onderwerpen. Deze sluiten naadloos aan op alle schoolboeken en digitale methodes. Door op een leuke manier te oefenen, ervaart de leerling meer plezier tijdens het leren. Mini-games, het sparen van diamanten en het verzamelen van sterren zorgt voor een vrolijke en plezierige manier van leren. De oefeningen worden automatisch aangepast aan het niveau van de leerling. Door zelfstandig thuis te oefenen, bereidt iedere leerling zich beter voor op de toetsen.

Waarvoor gebruik je deze bron

Slimeren is een online oefenprogramma voor middelbare scholieren van alle niveaus van de brugklas tot en met de vierde klas. Slimleren kan worden gebruikt ter aanvulling van de papieren methode of digitale lesstof.  Met dit online oefenprogramma worden leerlingen meer gemotiveerd om te leren voor de toetsen. Als docent volg je hun voortgang op de voet via het gebruiksvriendelijke docentendashboard.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Slimleren kan ingezet worden als huiswerktool. Door de aansluiting op de schoolboeken kan er een paragraaf (of een onderwerp als de boekindeling nog niet beschikbaar is) uit het boek vervangen worden door een oefening van Slimleren. Deze oefeningen kunnen thuis gemaakt worden. Vervolgens kan je in jouw dashboard kijken of iedereen het huiswerk heeft gedaan en hoe de leerlingen gepresteerd hebben.

Kosten voor het gebruik van de bron

Gratis voor docenten, voor particulieren vanaf € 5,85 per maand.

Praktische tip

Alle theorie uitleg over honderden onderwerpen zijn vrij beschikbaar (zonder enige aanmelding) via de volgende links: NederlandsEngelsrekenen en wiskunde.

Bijzonderheden

Slimleren  bevat meer dan 60.000 unieke oefeningen over allerlei onderwerpen, dus ook de onderwerpen waar veel leerlingen moeite mee hebben. In 2016 is Slimleren genomineerd voor de Innovatie van het Leren Award VO door de IPON2016, de bekendste onderwijsbeurs van Nederland.

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →