Snapput

Snapput

Snapput is een digitaal leerplatform met honderden duidelijke uitlegvideo’s en bijbehorende oefenvragen. In de video’s leggen ervaren docenten alle onderwerpen die voorbijkomen op school nog eens stap voor stap uit. Leerlingen kunnen zo de uitleg nog eens terugkijken in hun eigen tempo, ouders krijgen handvatten aangereikt om hun kinderen te helpen bij het maken van huiswerk en leraren kunnen de video’s gebruiken tijdens de les of opgeven als huiswerk.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Snapput kan gebruikt worden ter ondersteuning van leerlingen die moeite hebben met een bepaald vak of een bepaald onderwerp, maar ook door degenen die juist sneller leren en wat meer verdieping zoeken. Een dashboard laat op een overzichtelijke manier zien hoeveel video’s zijn bekeken en hoe wordt gescoord bij het maken van de oefenvragen.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

De docent geeft aan het einde van de les het huiswerk op. Behalve de verwijzing naar de paragraaf in het boek, verstuurt hij/zij ook een huiswerkpakket vanuit de docentenomgeving in Snapput. Dit huiswerkpakket bestaat uit maximaal vijf video’s die de leerlingen thuis kunnen bekijken. De video’s kunnen dienen ter herhaling van de eerder uitgelegde lesstof, maar ook als voorbereiding op de volgende les. Doordat de leerlingen al iets van het onderwerp weten door het bekijken van de filmpjes, is de docent minder tijd kwijt aan uitleg geven in de klas. Hierdoor kunnen de leerlingen tijdens de les aan de slag gaan met de opgaven of andere toepassingen van de theorie, zoals het maken van een presentatie.

Kosten voor het gebruik van de bron

Gratis voor docenten, voor particulieren vanaf €7,95 per maand.

Praktische tip

De site kent een aantal manieren om video’s te zoeken. Naast zoeken op trefwoord of zoeken op vak is het ook mogelijk om te zoeken op boek. Selecteer het boek, hoofdstuk en de paragraaf die je wilt bekijken. Op deze manier kan snel gevonden worden welke video’s uitleg geven bij de paragraaf die op dat moment wordt behandeld in de les.

Bijzonderheden

Snapput kent een brede opzet. Zo kun je er niet alleen terecht voor extra uitleg voor de bekende struikelvakken, zoals wiskunde, maar ook voor relatief nieuwe examenvakken. Chinees is hier een goed voorbeeld van. Zelfs als op school geen lessen Chinees worden gegeven, zijn de video’s zo opgezet dat iedereen hier toch mee aan de slag kan.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →