Spelletjesplein

Spelletjesplein

Spelletjes voor kinderen zijn er genoeg op het internet, maar wanneer je op zoek bent naar spelletjes met een educatief karakter, dan is dat voor veel mensen toch een heel gezoek. Spelletjesplein biedt  een overzicht met online spelletjes met meestal een educatief element. Deze spelletjes zijn geen eigendom van Spelletjesplein. De samenstellers hebben ze slechts voor kinderen verzameld.

Waarvoor gebruik je deze bron?

De spelletjes op Spelletjesplein zijn te gebruiken als extra oefenmateriaal in de klas bij een bepaald vak, maar ook als leerzaam tijdverdrijf.  De spelletjes staan gerangschikt op vakgebied. Elk spelletje is voorzien van een indicatie voor leeftijd en groep.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Je bent in goep 6 bezig met het aanleren van de provincies van Nederland bij aardrijkskunde (topografie). Op het “Plein 2” staan allerlei spelletjes om deze topografie van de provincies op een aantrekkelijke en leerzame manier aan te leren. Je kunt hiervan dus zinnig huiswerk van maken, maar je kunt het ook inzetten in de weektaak, kieskast of hoekenwerk.

Praktische tip

De spelletjes staan standaard op “meest gespeeld” en “html en flash”. Je kunt ook selecteren op alfabet en ook welke spelletjes geen flash nodig hebben, zodat je ze op een tablet kunt spelen en oefenen.

Bijzonderheden

Er zijn “Pleinen” die het hele jaar door beschikbaar zijn (vakken) en speciale “Pleinen” voor feestdagen en seizoenen. Er is ook een Plein speciaal voor gebruik op een tablet. Mis je een bepaald spel of weet je juist een heel goed educatief spel, dan kun je dit doorgeven aan Sipke Kloosterman of Jack Nowee.

← verder zoeken ga naar deze bron →