Taalzee

Taalzee

Taalzee is een adaptieve webapplicatie voor het oefenen en meten van taalvaardigheden. Deze webapplicatie van Oefenweb maakt gebruik van een innovatieve adaptieve technologie, ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam, waarmee de oefenstof precies wordt afgestemd op het niveau van elke individuele leerling. Hierdoor maakt iedere leerling, zowel zwakke als goede leerlingen, altijd het merendeel van de opgaven goed.

Daarnaast biedt het leerkrachten gedetailleerde informatie over de ontwikkeling van leerlingen ten opzichte van leeftijdsgenoten en hun sterke en zwakke punten. Op basis van deze informatie kunnen leerkrachten hun instructie beter afstemmen op individueel en groepsniveau.

Waarvoor gebruik je deze bron?

Als additioneel oefenprogramma naast een methode zodat iedereen spelenderwijs taalvaardigheid kan oefenen op het eigen niveau.

Geef een voorbeeld van het gebruik van deze bron

Taalzee wordt veelal ingezet als additioneel oefenprogramma voor leerlingen naast de reguliere methode. Het is uiteraard ook mogelijk om het als remedierend programma in te zetten of juist als extra uitdaging voor de goede leerlingen. Op de Steve JobsScholen van O4NT wordt zowel Taalzee als Rekentuin gebruikt.

Kosten voor het gebruik van de bron

De kosten hangen af van het aantal licenties dat je bestelt. Je kunt het aantal licenties zelf bepalen. Ouders (particulieren) kunnen het ook aanschaffen. De prijs per licentie loopt van 3,30 tot 2,10 per licentie voor 12 maanden. Bij iedere bestelling betaal je atijd een vast basisbedrag, dit is €25,- bij een eerste bestelling of verlenging en €10,- bij een bijbestelling. Hier vindt u een rekenhulp en de staffel.

Praktische tip

Het programma bevat de functionaliteit: spelinstellingen. Hier kun je per kind of per klas aangeven welke taalspellen ze moeten oefenen, welke ze mogen oefenen en welke je eruit laat. Zo kun je het programma volledig aan jouw wensen laten voldoen. In de blog op de websites van Taalzee en Oefenweb staan ook geregeld tips voor gebruikers.

Bijzonderheden

Taalzee is al door meerdere onafhankelijke partijen gerecenseerd. Op de website van Taalzee vind je een overzicht van deze artikelen en recensies.

Ten slotte is het goed om te vermelden dat Taalzee het zusje is van Rekentuin. Rekentuin is ontstaan vanuit een onderzoeksproject aan de Universiteit van Amsterdam. Nog steeds wordt alle data die wordt verzameld met Rekentuin en Taalzee anoniem gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

 

← verder zoeken ga naar deze bron →
direct naar deze bron →